«Його мобілізували б в українську армію»: американський промоутер Богачука згадав про початок війни в Україні

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
186
1 голос
«Його мобілізували б в українську армію»: американський промоутер Богачука згадав про початок війни в Україні
Сергій Богачук. Фото: Google
Промоутер українського боксера першої середньої ваги Сергія Богачука Том Леффлер розповів, як його клієнт зустрів повномасштабне вторгнення путінської армії в Україну.

Том Леффлер сказав, що в день, коли росія напала на Україну, його підопічний Сергій Богачук знаходився на батьківщині.

«У Сергія Богачука дуже цікава історія. Він був у США. Нам потрібно було відправити його в Україну для продовження візи, і ми домовилися про зустріч. Ми записалися на прийом 14 березня в консульстві США в Україні, в Києві. Він знаходився там і чекав дату свого прийому. І раптом, 24 лютого, Росія вторглася в Україну».

Промоутер зазначив, що у перші дні повномасштабної війни росіяни атакували ракетами Вінницю, у якій перебував боксер.

«Зараз кордони закриті. Чоловікам віку Сергія заборонено залишати країну. Брат Сергія – військовий. Він у їхньому місті, у Вінниці. Ракети прилітають у центр міста. Це був справді страшний час».

Американець зізнався, що бійця могли мобілізувати до української армії.

«Ми повинні були отримати офіційний дозвіл від міністра спорту, щоб Сергій виїхав з країни, продовжував свою боксерську кар’єру і бився за Україну. Легко могло бути, що його мобілізували б в українську армію», - сказав Леффлер у коментарі Boxing Scene.

Нагадаємо, що раніше у нас виходило велике інтерв’ю з Богачуком.

  • Наступним суперником українця стане Себастьян Фундора. На кону бою буде стояти титул WBC у першій середній вазі. Поєдинок відбудеться 30 березня.
  • У березні 2021 року Сергій зазнав першої поразки, поступившись американцю Брендону Адамсу. Богачук втратив континентальний пояс WBC після того поєдинку.
  • Фундора у квітні втратив звання тимчасового чемпіона WBC, достроково програвши Браяну Мендосі.