Український ексчемпіон світу зізнався, чому працював зі Доном Кінгом: відверта заява колишнього боксера

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
161
1 голос
Український ексчемпіон світу зізнався, чому працював зі Доном Кінгом: відверта заява колишнього боксера
Дон Кінг та Андрій Котельник. Фото: Google
Колишній чемпіон світу за версією WBA в першій напівсередній вазі (до 63,5 кг) українець Андрій Котельник розповів про свою співпрацю зі скандальним американським промоутером Доном Кінгом.

Андрій Котельник в ексклюзивному інтерв’ю для сайту Sport-express.ua розповів, що Дон Кінг організовував його поєдинок з американським проспектом Девоном Александером.

«У мене кар’єра була на завершенні, а американське телебачення організувало бій для майбутньої надії – Девона Александера, який молодший за мене на 11 років. Вони хотіли йому підняти рейтинг за мій рахунок. Тоді він був чемпіоном IBF та WBC, а я – колишнім володарем поясу за версією WBA.

Тож організували такий собі бій за абсолюта. Хоча в мене титулу й не було, але всі розуміли, як я його втратив (скандальна поразка від Аміра Хана, – прим. «СЕ»). Я перебоксував його впевнено, але чомусь перемогу віддали американцю».

Ексчемпіон зізнався, що скандальний промоутер запропонував йому вигідні фінансові умови.

«Він запропонував мені найбільшу суму грошей. Я розумів, що 2-3 бої – і кар’єру звершу. Тому вирішив співпрацювати з ним. Дон Кінг запропонував умови, я озвучив свої. Він їх виконав, і ми домовилися», – сказав Котельник.

  • Дон Кінг – один з найзнаменитіших американських промоутерів. Він також відомий через скандали з Майком Тайсоном. 
  • Кінг був промоутером багатьох зірок боксу, серед яких Леннокс Льюїс, Ларрі Холмс і Евандер Холіфілд. 
  • Також багаторазово звинувачувався в шахрайстві щодо боксерів і мав безліч судових позовів із цього приводу.