Усик – Ф'юрі: скільки український та британський боксери зароблять за чемпіонський поєдинок – дані різняться

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
507
0 голосів
Усик – Ф'юрі: скільки український та британський боксери зароблять за чемпіонський поєдинок – дані різняться
Олександр Усик та Тайсон Ф’юрі. Фото: Google
Володар титулів за версіями WBA, WBO та IBF у суперважкій вазі Олександр Усик проведе поєдинок проти чемпіона WBC Тайсона Ф'юрі за титул абсолюта. Джерела повідомили, скільки бійці зароблять за бій.

Залишилося чекати три місяця до того моменту, як світ вперше з 1999-го року дізнається ім’я абсолютного чемпіона у надважкій вазі. Наступним після Леннокса Льюїса буде або Тайсон Ф'юрі, або Олександр Усик.

Обидва боксери солідно зароблять за свою зустріч, але джерела повідомляють різні суми.

Гонорари Тайсона Ф'юрі та Олександра Усика за бій

  • Українцю за поєдинок із Ф'юрі випишуть чек на 27 мільйонів фунтів (близько 34 млн доларів). Рахунок Тайсона поповниться на вражаючі 55 млн. фунтів (69 мільйонів доларів). Такі дані повідомляє The Sun.
  • Промоутер Василя Ломаченка Боб Арум в інтерв'ю Boxing News розповідав, що британець отримає близько 100 мільйонів, але він є зацікавленою особою, тому його дані викликають сумніви.
  • Експерт Саймон Джордан у подкасті на ТalkBOXING казав, що гонорар Ф'юрі може становити £90 млн (близько $115 млн), а Усік заробить £50 млн (трохи більше $60 млн).

Відзначимо, що Тайсон зірвав організацію поєдинку на 17 лютого, отримавши розсічення, тому цілком ймовірно, що його гонорар зменшать.

У разі відмови когось з боксерів від поєдинку його чекає штраф в 10 мільйонів доларів.

Раніше ми писали, де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона між українцем та британцем та скільки коштує перегляд.

  • Нагадаємо, що останнім боєм Усика залишається перемога у серпні 2023 року над Даніелем Дюбуа.
  • Поєдинок Олександра та Тайсона мав пройти 17 лютого, але британець отримав розсічення під час одного зі спарингів і відмінив попередню дату.
  • Бій пройде у Саудівській Аравії.