Блашко більше не виступатиме на міжнародних змаганнях: українка достроково завершила сезон

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
722
0 голосів
Блашко більше не виступатиме на міжнародних змаганнях: українка достроково завершила сезон
Дар'я Блашко, фото: Google
28-річна українська біатлоністка Дар'я Блашко більше не виступатиме на міжнародних змаганнях у сезоні 2023/2024. Про дострокове завершення сезону для Блашко повідомив старший тренер жіночої збірної України Микола Зоц.

Дар'я Блашко завершила виступи у цьому сезоні. Це вже другий сезон поспіль, який Блашко проводить неповноцінно. Минулого року вона також пропустила частину змагального періоду через проблеми зі здоров'ям.

Причини такого рішення не повідомляються. Про дострокове завершення сезону розповів Микола Зоц, повідомляє Суспільне Спорт.

Рішення було ухвалене після виступів біатлоністки на етапі Кубка IBU в німецькому Арбері – Дар'я фінішувала на 56-му та 62-му місці у двох спринтерських заїздах. За швидкісними показниками в обох цих стартах українка програвала понад чотири хвилини найшвидшій біатлоністці (за 7.5 км дистанції).

Загалом у міжнародному зимовому сезоні 2023/2024 Блашко провела п'ять гонок. Вона розпочала сезон на Кубку світу (два старти), а також три гонки на Кубку IBU.

  • За два останні змагальні роки Дар'я Блашко провела лише 23 міжнародні гонки: 18 – у сезоні 2022/2023, 5 – у сезоні 2023/2024. В особистих пеерегонах вона жодного разу не фінішувала у заліковій зоні.
  • Востаннє у заліковій зоні Дар'я фінішувала ще в сезоні 2021/2022 в Обергофі.