«Я три місяці не міг нормально стріляти»: Підручний прокоментував провал чоловічої збірної України в естафеті

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
327
0 голосів
«Я три місяці не міг нормально стріляти»: Підручний прокоментував провал чоловічої збірної України в естафеті
Дмитро Підручний. Фото: Google
Збірна України виступила у першій чоловічій естафеті у 2024 році на Кубку світу з біатлону – капітан команди Дмитро Підручний прокоментував провальний результат гонки.

Останньою гонкою для чоловіків на етапі Кубку світу в німецькому Обергофі стала естафета, в якій збірну України представляли Артем Прима, Дмитро Підручний, Віталій Мандзин та Антон Дудченко.

Українські біатлоністи фінішували на 13-й позиції, а перемогу святкувала норвезька команда.

На етапі Дмитро Підручного Україна опустилася з п'ятого на дев'яте місце через невдалу стрільбу біатлоніста. Капітан збірної прокоментував невдалу стрільбу у своєму виконанні:

«Не думаю, що перерва вплинула на мою стрільбу. Найбільше, гадаю, впливає те, що я три місяці не міг нормально стріляти. Гадаю, що це відчувається, тому у змаганнях є з цим проблема, бо почав стріляти і лежачи, і стоячи лише з 10-12 листопада. Рука перед цим не дозволяла проводити нормально стрілкові тренування».

Дмитро Підручний також прокоментував провальний результат команди в естафеті:

«Етап загалом дуже важкий. Щодня у кожній гонці різна погода та різна траса, було досить складно призвичаїтися до цих умов. Стосовно естафети – сильного похолодало, вітер сильний був, це можна було побачити на стрільбі. Всі це відчули», – заявив спортсмен у коментарі для Суспільне Спорт.

  • Серед усіх команд, що фінішували, українці завершили на передостанньому місці. Ще сім команд було знято з гонки по ходу дистанції.
  • Кубок світу продовжиться етапом у німецькому Рупольдингу з 10 по 14 січня. У програмі – естафети, спринти та гонки переслідування.
  • Нагадаємо, що через травму руки Дмитро Підручний розпочав сезон на Кубку світу з біатлону з другого етапу, пропустивши перші гонки в Естерсунді.