«Шансів не було»: тренер збірної України оцінив виступ на дебютній гонці четвертого етапу Кубку світу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
193
0 голосів
«Шансів не було»: тренер збірної України оцінив виступ на дебютній гонці четвертого етапу Кубку світу
Микола Зоц. Фото: ФБУ
Тренер жіночої збірної з біатлону Микола Зоц прокоментував виступ своїх підопічних у спринті в рамках першого змагального дня четвертого етапу Кубка світу, що проходить в німецькому Обергофі.

Тренер жіночої збірної з біатлону Микола Зоц висловився про результати дівчат у спринті, у якому ті взяли участь в рамках першого дня четвертого етапу Кубка світу.

  • Найкращий результат показала Анастасія Меркушина – 27-ме місце. У залікову зону також потрапили Юлія Джима та Христина Дмитренко. Усі троє візьмуть участь у суботньому персьюті.
  • Натомість Ірина Петренко та Любов Кип'яченкова показали свої найгірші результати у цьому сезоні. Петренко з двома промахами на «стійці» посіла 70-те місце, Кип'яченкова припустилась трьох хиб і стала 75-тою.

Зоц не приховував свого розчарування результатами своїх підлеглих, які не змогли кваліфікуватися у наступний етап та поскаржився на непрості погодні умови.

«Погода була погана, не біатлонна. Та всі перебували в однакових умовах. У цих перегонах я б хотів виділити невтішні старти Петренко та Кип’яченкової. Щодо Люби, то за такої погоди останню групу спортсменок можна назвати швидше учасницями змагань, аніж претендентками на високі місця».

На думку спеціаліста, Кип’яченкова не мала реальної можливості пройти далі.

«Кип’яченкова потрапила у групу, де шансів не було. По Ірі наразі не можу назвати причини такого результату, для мене це загадка».

Позитивно Зоц відзначив спортсменок, як подолали перший бар’єр.

«Усі інші дівчата молодці. Якби Джима зі стрільбою на стійці краще впоралася, був би ще інший підсумок», – наводить слова тренера Суспільне Спорт.

  • У суботу, 6 січня, пройдуть перегони переслідування на дистанції десять км;
  • На 7 січня запланована естафета (4х6 км).