«І вона, і я думали, що будуть трішки кращі результати»: тренер збірної України оцінив третій етап Кубка світу

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
245
0 голосів
«І вона, і я думали, що будуть трішки кращі результати»: тренер збірної України оцінив третій етап Кубка світу
Микола Зоц. Фото: Google
За словами старшого тренера жіночої збірної України з біатлону Миколи Зоца, як і він, так і Юлія Джима очікували від останньої кращих результатів у Ленцерхейде, але наставник вірить у біатлоністку.

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц підвів риску під третім етапом Кубка світу сезону 2023/2024 у швейцарському Ленценхейде, що закінчився 17 грудня масстартом.

Попри відсутність стабільності в команді, результати українських біатлоністок в нього залишили позитивне враження:

«Звісно, я задоволений. Наразі до стабільності нам далеко, та головне, що дівчата побачили, що вони можуть змагатися на цьому рівні та повірили у себе. Я гадаю, що перший етап ми виконали. 

Надалі потрібно продовжувати прогресувати. Усе залежить від самих дівчат, тренерський штаб буде їм допомагати. Якщо буде характер, буде бажання рости далі, то будуть і результати».

Зоц також розповів, за рахунок чого буде формуватися склад збірної на подальші етапи Кубка світу:

«У нас небагато дівчат є, не такий широкий вибір. Та є ще ті, кого ми хочемо розглянути на чемпіонаті України в Сянках. Якщо буде все нормально, то ця четвірка, яка бігла масстарт, на 90 відсотків забронювала собі місця в основній команді. Ще два місця будемо обирати в Сянках».

Наостанок у розмові з Суспільне Спорт старший тренер національної команди прокоментував виступ Юліі Джими у Ленцерхейде:

«Юля — це основна складова частина збірної. У неї величезний досвід. Приїзд її з Обертілліаха, з висоти на висоту, дуже допоміг. І вона, і я думали, що будуть трішки кращі результати, але немає куди поспішати. Якщо вона буде цілеспрямовано готуватися до чемпіонату світу, то все буде гаразд».

  • Саме Джима показала найкращий результат серед українок у першому масстарті сезону – 19-те місце.
  • Чемпіонат України проходитиме з 20 по 24 грудня у Сянках на Львівщині.
  • Кубок світу продовжиться етапом у німецькому Обергофі з 4 по 7 січня.
  • Чемпіонат світу 2024 року пройде в чеському Нове Место на Мораве з 7 по 18 лютого.