«Не впорався ні на стрільбі, ні на трасі»: тренер України знайшов винуватця невдалого виступу на естафеті ЧС

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
260
2 голоси
«Не впорався ні на стрільбі, ні на трасі»: тренер України знайшов винуватця невдалого виступу на естафеті ЧС
Юрай Санітра. Фото: Biathlon.com.ua
Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра прокоментував результат виступу нашої команди на естафеті в рамках чемпіонату світу.

Сьогодні, 17 лютого, чоловіча збірна України завершила гонку на 13-му місці. Але під час естафети наші хлопці йшли навіть п’ятими, але потім втратили шанс на високі місця – Насико спершу пішов на коло штрафу, а потім програв хвилину на останньому колі на дистанції.

Юрай Санітра не приховував, що, на його думку, Лесюк показав би кращий результат, ніж Насико.

«Денис Насико — так, це був неправильний вибір на естафету. Вони якось несуттєво відрізняються. Але впевнений, що Лесюк пробіг би швидше, аніж Денис. Один етап вирішив все: програти дві з половиною хвилини — це багато. Денис не впорався ані на стрільбі, ані на трасі був важким».

Тренер високо оцінив виступ Прими та Підручного, відзначивши швидкість останнього.

«Якби у нас були такі чотири біатлоністи, як Прима та Підручний, то були б дуже високо. Прима міг краще стріляти, але відпрацював на першому етапі гарно. А Дмитро просто летів, треба, щоб цей стан тримав і на масстарт та показав себе там, як і на естафеті».

Фахівець не приховував, що сьогоднішній результат не радує його, але у збірній зараз присутні певні проблеми. 

«13-та позиція ніколи не була результатом, що б мене радував. Хочем боротися мінімум за топ-8, що є показником гарного рівня. 

Але всі, гадаю, помітили, що нашій команді трішки характерна криза, що потім відображається і на стартах, і на стрільбі чи ходом по дистанції. Треба якось довоювати цей сезон», – сказав Санітра у коментарі Суспільне Спорт.

Чемпіонат світу з біатлону. Естафета, чоловіки

  • 1. Швеція (0+9) 1:16:22.6
  • 2. Норвегія (4+14) +11.8
  • 3. Франція (3+13) +12.8
  • 4. Німеччина (1+8) +51.6
  • 5. США (0+8) +1:22.2
  • 6. Італія (1+11) +1:44.1
  • ...
  • 13. Україна (1+11) +3:43.7

Останньою чоловічою гонкою на чемпіонаті світу з біатлону стане масстарт, який відбудеться у неділю, 18 лютого. Там Україна буде представлена двома спортсменами: Дмитром Підручним та Антоном Дудченком.