«Було б логічно запропонувати йому очолити»: розкрито ім’я ідеального тренера для національної збірної України

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
797
0 голосів
«Було б логічно запропонувати йому очолити»: розкрито ім’я ідеального тренера для національної збірної України
Ронен Гінзбург. Фото: БК Прометей
Як вважає Станіслав Медведенко, головний тренер Прометея Ронен Гінзбург міг би спробувати свої сили в збірній Україні, але цьому завадить відсутність нормальних стосунків між ФБУ та клубом ізраїльтянина.

Колишній баскетболіст збірної України Станіслав Медведенко у ексклюзивному інтерв'ю сайту «Спорт-Експрес» поділився думкою про те, хто міг би зараз очолити національну команду.

Свій вибір Медведенко зупинив на нинішньому головному тренері Прометея Ронену Гінзбургу, хоч і вважає, що у Федерації баскетболу України про 60-річного ізраїльтянина мова навіть не заходила:

«Наскільки я знаю, Гінзбургу ніхто не пропонував очолити збірну України. Якісь там є «тьорки»… Наш пан президент ФБУ взагалі приймає якісь нелогічні рішення. Замінює політикою професіоналізм». 

Станіслав поділився думкою про те, наскільки логічним було б рішення запропонувати Ронену роботу в збірній:

«Так, це було б логічно. Це якби я приймав рішення. Взагалі, ФБУ і її президент мали б побудувати взаємовідносини з керівництвом Прометея, базової команди для збірної, єдиної, яка грає в Європі та дуже непоганій латвійсько-естонській лізі, але ж ні».

У той же час Медведенко зауважив обставину, за якої їзраїльтянин міг би очолити національну команду:

«Якби була б така кооперація, нормальні стосунки між ФБУ та Прометеєм, то, певно і Гінзбургу б теж було цікаво себе спробувати в ролі головного тренера збірної України. А так… Лише «срач» і постійне накидання лайна на вентилятор з боку президента ФБУ. Тож і маємо те, що маємо».

  • З 2000 по 2006 роки Гінзбург працював на Батьківщині з різними клубами.
  • Того ж 2006 року перебрався до Чехії, де чотири роки працював асистентом тренера, а ще шість – керманичем Німбурку.
  • У 2013 році прийняв національну команду Чехії, з якою він працював до 2023 року.
  • Після чотирьох років без клубної роботи у 2021 році прийняв Прометей і у 2021-2023 роках поєднував роботу з українською командою з працею з чеським колективом.
  • Медведенко виступав за збірну України в 1998-2005 роках.