Легенда українського баскетболу ледь не вбив свого сусіда: культовий гравець розповів, що трапилося

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
355
0 голосів
Легенда українського баскетболу ледь не вбив свого сусіда: культовий гравець розповів, що трапилося
Станіслав Медведенко. Фото: Getty Images
Після одного з чергувань у складі територіальної оборони Києва дворазовий чемпіон НБА Станіслав Медведенко ледь не застрелив власного сусіда.

Дворазовий чемпіон НБА у складі Лос-Анджелес Лейкерс Станіслав Медведенко у ексклюзивному інтерв'ю сайту «Спорт-Експрес» розповів, як зустрів повномасштабне вторгнення рф.

За словами Медвденка, залишитися в Україні та приєднатися до київської територіальної оборони було правильним рішенням:

«На початку війни в мене було три пропозиції зі США та дві з Європи. Мені і моїй родині давали в цих країнах житло, але я залишився. Я не люблю спекулювати словом патріотизм. Просто мені здавалось правильним залишитися в Києві. От і все».

Як згадує сам Станіслав, він також слідкував за будинком, у якому жив:

«В мене у під'їзді 20 квартир. В найгарячішу фазу війни, в кінці лютого – на початку березня 2022 року, залишилось лише чотири родини жити. Часом я ходив як сторож. Пильнував».

Наостанок Медведенко пригадав історію, як ледь не застрелив свого власного сусіда:

«Пам’ятаю, була тоді така «манічка», що, мовляв, мітки на дахах будинків ставили. Ціла фобія в декого розвинулась. Підозрювали кожного, ледь не били.

Якось вночі йшов з чергування зі зброєю і якийсь «чел» вийшов з кущів, то я його ледь не порішив. А це був мій сусід, який просто вийшов перекурити на вулицю і ховався за рогом, бо комендантська година».

  • Починав свій баскетбольний шлях Медведенко в Україні в складі Денді-Баскет та столичного Будівельника, після яких транзитом через литовську Аліту та БК Київ потрапив до «Лейкерс».
  • Виступав за команду з Лос-Анджелеса з 2000 по 2006 роки, а у 2001 та 2002 роках став чемпіоном НБА.
  • З початком повномасштабного вторгнення рф продав свої чемпіонські персні за 250 тисяч доларів та передав виручені за них кошти на ЗСУ.