Дебютна перемога Ковляра в Іспанії, два дабл-дабли Геруна: огляд виступів українців за кордоном

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
259
0 голосів
Дебютна перемога Ковляра в Іспанії, два дабл-дабли Геруна: огляд виступів українців за кордоном
Артем Пустовий (ліворуч). Фото: Google
Вихідними на європейських паркетах пройшло чимало яскравих поєдинків, активну участь у яких взяли й легіонери з України, а у латвійсько-естонській лізі український Прометей розтрощив Тарту Улікооль (93:71).

В Іспанії Обрадойро, кольори якого захищають одразу двоє легіонерів з України, здобув перемогу над Тенеріфе (92:87). Для Олександра Ковляра це перша перемога в чемпіонаті Іспанії після переходу до Обрадойро.

  • Артем Пустовий в цьому матчі став другим в команді за результативністю. За 21 хвилину проведену на паркеті, він набрав 16 очок, здійснив п'ять підбирань, віддав одну передачу при двох втратах та трьох фолах.
  • Олександр Ковляр відіграв 16 хвилин: п'ять очок, два підбирання, одна передача.

В латвійсько-естонській лізі Прометей впевнено обіграв Тарту Улікооль 93 на 71.

  • Найрезультативнішим в Прометеї став Ілля Сидоров, який за 22 хвилини набрав 15 очок, зробив три підбирання, віддав чотири передачі та виконав два перехоплення.

Володимир Герун провів два вдалі матчі за японський Сендай, але його команда двічі поступилась Хітачі в чемпіонаті Японії.

  • В першому поєдинку Сендай програв 82. на 92. Герун у цій грі провів на паркеті 31-ну хвилину. За цей час наш співвітчизник набрав 14 очок, зібрав 15 підбирань, віддав шість передач та зробив одне перехоплення.
  • В другій грі Сендай поступився 67 на 89. Українець знову відіграв за 31 хвилину та знову зробив дабл-дабл:  12 очок та 10

В G-лізі Весчестер Нікс поступився Коледж Парк Скайгокс 90:92.

  • У Дмитра Скапінцева в цьому матчі шість очок, сім підбирань, три передачі та два блок-шота.

В NCAA Сан-Франциско поступився Арізоні Стейт 61 на 72.

  • Наш Володимир Марковецький в цій грі зіграв лише три хвилини, кидків не виконував, лише зробив одне підбирання при двох фолах.