Український баскетбольний клуб не зіграє у Суперлізі: у ФБУ розповіли про перспективи команди

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
98
1 голос
Український баскетбольний клуб не зіграє у Суперлізі: у ФБУ розповіли про перспективи команди
Гравці Політехніки-Галичини. Фото: ФБУ
Директор департаменту інформаційних технологій та маркетингу ФБУ В’ячеслав Лопушанський підтвердив, що львівська Політехніка-Галичина не гратиме у Суперлізі, однак команда не буде розформована.

В’ячеслав Лопушанський офіційно підтвердив, що Політехніка-Галичина не гратиме у Суперлізі в сезоні 2024/25 років, однак додав, що львівський БК не припинить свого існування та планує грати у Вищій лізі.

«Наскільки мені відомо, там заборгованості за зарплатою, і вони не можуть починати банально сезон. Команда, цей львівський бренд гратиме у Вищій лізі, в очікуванні кращих часів для українського спорту.

Насправді команда ще минулий сезон ледве дограла до кінця. Були великі побоювання, що знімуться впродовж сезону. Тоді вдалося врятувати за допомогою зв’язків ФБУ, за допомогою керівництва львівського».

Також Лопушанський додав, що ситуація навколо команди може змінитися до дедлайну, тобто середини вересня.

«Час для підтвердження своєї ліцензії у [Політехніки] ще є. Можливо, клуб десь знайде гроші – новий спонсор, партнер, — зокрема й через інформаційний розголос, і гратиме в Суперлізі. Поки що в команди ще є час врятуватися до 15 вересня. Існувати в реаліях Вищої ліги ця команда буде, в реаліях Суперліги — наразі це неможливо», – сказав Лопушанський в інтерв’ю «Суспільне».

🔥Читайте також: «З нами повністю не розрахувалися і немає впевненості, що розрахуються»: Україна втратила відомий клуб.

  • У сезоні 2023/24 років Політехніка-Галичина посіла восьме місце у турнірній таблиці регулярного чемпіонату Суперліги, а у першому раунді плей-оф вилетіла від майбутнього чемпіона Дніпра.