«Чемпіон і постійний учасник єврокубків припиняють своє існування»: Україна втратила одразу три клуби – деталі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
71516
19 голосів
«Чемпіон і постійний учасник єврокубків припиняють своє існування»: Україна втратила одразу три клуби – деталі
Володимир Дубинський. Фото: ФК Буковина
СК Прометей припинив своє існування. Про це повідомив президент клубу Володимир Дубинський. За його словами, причиною цьому став тиск з боку правоохоронних органів.

Президент СК Прометей, Професіональної волейбольної ліги України, а також віцепрезидент Федерації волейболу України Володимир Дубинський на своїй особистій сторінці у Фейсбуку повідомив про припинення існування волейбольного (чоловічого і жіночого) та баскетбольного клубів Прометей.

«Вимушений повідомити, що Прометей – багаторазовий чемпіон України, постійний учасник єврокубкових змагань, та спортивна академія Прометей відсьогодні припиняють своє існування через тиск правоохоронних органів. Я своєю чергою складаю свої повноваження президента ПВЛУ та віцепрезидента ФВУ».

За словами Дубинського, його звинуватили у відмиванні коштів через клуб, однак нічого не довели. Попри відсутність доказів, президент Прометею зазначив, що клуб зазнав репутаційних збитків, через що втратив фінансування, що також стало причиною припинення існування.

  • Нагадаємо, що СК Прометей був створений 1 січня 2022 року на базі Дніпра;
  • Волейболісти три останні сезони завершували виступи у Суперлізі з медалями: в доробку Прометея третє місце у перерваному сезоні 2021/22, а також два поспіль золота чемпіонату України серед чоловіків;
  • Волейболісти двічі поспіль виходили у фінал Кубка України, а у 2023-му досягли фіналу Суперкубка;
  • Жіноча команда клубу Прометей – чемпіонки чотирьох останніх розіграшів жіночої Суперліги з волейболу. Також волейболісти триразові володарки Суперкубка та дворазові Кубка України;
  • Баскетбольний клуб Прометей двічі поспіль ставав чемпіоном Латвійсько-естонської ліги з баскетболу;
  • Дубинський у січні 2024 року став головним спонсором і президентом футбольного клубу Буковина (Чернівці), що виступає в Першій лізі.