Чемпіон європейської ліги підписав форварда збірної України: раніше гравець виступав у Японії

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
125
2 голоси
Чемпіон європейської ліги підписав форварда збірної України: раніше гравець виступав у Японії
Артем Ковальов. Фотоколаж: БК Калев/Крамо
Форвард національної збірної України Артем Ковальов підписав контракт з чинним чемпіоном Естонії та фіналістом латвійсько-естонської ліги минулого сезону Калев/Крамо.

Калев/Крамо офіційно оголосив про підписання трудового контракту з 26-річним форвардом національної збірної України Артемом Ковальовим. Інші деталі угоди наразі невідомі.

В Україні Ковальов захищав кольори Хіміка з Южного та столичного Київ-Баскета після чого перебрався виступати до Європи.Наш співвітчизник встиг пограти за іспанський Клавіхо, литовський П'єно Жвайгждес. 

Минулий сезон Артем починав у естонському Війсмі, набираючи в середньому 18.3 очка та 9.3 підбирання. Другу половину сезону Ковальов провів у далекій Японії, де грав клуб Йокогама Екселанс: вісім матчів, 13.5 очка в середньому за гру та 7.4 підбирання.

  • Калев/Крамо в наступному сезоні, крім ЛЕБЛ та чемпіонату Естонії, зіграє також у кваліфікації баскетбольної Ліги чемпіонів.
  • У разі невдачі у кваліфікації ЛЧ, Калев/Крамо зіграє у Кубку Європи ФІБА, куди також заявився чемпіон української Суперліги БК Дніпро.
  • Якщо клуби, які беруть участь у кваліфікації ЛЧ і паралельно подали заявку на участь у Кубку Європи ФІБА, пройдуть до основного раунду ЛЧ, то необхідна кількість команд в основному етапі КЄ ФІБА буде добиратися серед команд, які програють у кваліфікації Кубка Європи ФІБА.