Михайлюк – чемпіон НБА! Бостон впевнено переміг Даллас та встановив рекорд, обійшовши Лейкерс

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
288
1 голос
Михайлюк – чемпіон НБА! Бостон впевнено переміг Даллас та встановив рекорд, обійшовши Лейкерс
Бостон Селтікс – чемпіон НБА. Фото: Google
Бостон Селтікс на домашньому паркеті переграв Даллас Маверікс (106:88) та з рахунком 4:1 виграв фінальну серію, оформивши чемпіонство НБА. У складі переможців час отримав українець Святослав Михайлюк.

У п’ятому матчі фіналу НБА Бостон Селтікс приймав Даллас Маверікс. Селтікс, які вели в серії з рахунком 3:1, прагнули завоювати трофей Ларрі О’Брайєна на домашньому майданчику.

Гра розпочалася напружено, з рівною боротьбою у перші 10 хвилин, але до кінця першої чверті «кельти» зуміли вирватися вперед на десять очок. У другій чверті Маверікс почали втрачати позиції, а Пейтон Прічард закрив першу половину гри видовищним кидком з середини поля.

Після такого удару Маверікс було складно повернутися у гру, і Селтікс впевнено утримували перевагу. За фінальною сиреною на табло світилася перемога Селтікс з рахунком 106:88.

Відзначимо, що Святослав Михайлюк отримав на майданчику 38 секунд ігрового часу. На рахунку українця одне підбирання. Свят став другим українцем в історії, який став чемпіоном НБА. Перший – Станіслав Медведенко, який двічі брав трофей з Лос-Анджелес Лейкерс (2001, 2002).

Фінал НБА. 5-й матч

Бостон – Даллас – 106:88

Рахунок серії – 4:1.

  • Цей трофей став для Бостон Селтікс 18-м у їхній історії, що є новим рекордом НБА. 
  • Лос-Анджелес Лейкерс залишаються з 17 перемогами, а Даллас має в своєму активі один чемпіонський титул, здобутий у сезоні 2010/2011.