Скандал із баскетболістом, який незаконно перетинав кордон України: «Зв’язатися із Заплотинським не зміг», – сказав його тренер

Аватар Олександр Петров Олександр Петров
1997
8 голосів
Скандал із баскетболістом, який незаконно перетинав кордон України: «Зв’язатися із Заплотинським не зміг», – сказав його тренер
Вадим Заплотинський, фото: БК Київ-Баскет
Що накоїв баскетболіст БК Київ-Баскет Вадим Заплотинський і що про це думає клуб? Головний тренер Київ-Баскета Дмитро Забірченко не зміг відповісти сайту sport-express.ua, і ось чому.

15 травня з’явилася інформація, що 26-річного гравця баскетбольного клубу Київ-Баскета Вадима Заплотинського затримано при спробі незаконно перетнути український кордон. Щоб підтвердити або спростувати цей факт, ми звернулися до головного тренера БК Київ-Баскет Дмитра Забірченка. В ексклюзивному інтерв’ю сайту sport-express.ua він розповів про таке: 

  • чи спілкувався він з Заплотинським про те, що сталося,
  • чи обговорювали ситуацію з керівництвом клубу,
  • які людські якості Заплотинського,
  • що далі може бути з гравцем. 

 «Дізнався про затримання Заплотинського, як і всі – з мережі»

– Дмитре Олександрович, чи вірна інформація, що гравця вашої команди затримано при спробі незаконного перетинання нашого кордону?

– Чутки ходять, але, якщо чесно, я не знаю, – каже Дмитро Забірченко. – Я двічі пробував додзвонитися йому, але не зміг. Тому все може бути. Тільки він сам може або підтвердити або спростувати цю інформацію. 

– Звідки ви про це дізналися?

– Як і всі – з мережі. В середу, 15 травня, коли пройшла перша інформація. Відразу почав набирати його, але марно. Він – доросла людина, думаю, якщо захоче, то сам передзвонить мені.

Дмитро Забірченко, фото: ФБУ

«Про Вадима можу сказати, що він порядний хлопець»

– Як ви можете охарактеризувати Вадима Заплотинського, як гравця і людину?

– Можу сказати, що він порядний хлопець. Все виконував, що від нього вимагали на майданчику. У житті – людяний. Завжди міг прийти на допомогу партнерам, особливо молодим. Не можу сказати, що він був ветераном у команді, але трішки старшим за деяких хлопців. Таким гравцем, на якого можна було покластися. У мене з ним були добрі, робочі стосунки. Можна сказати, ми допомагали один одному – я йому, а він мені. 

– У нього за кордоном була сім’я?

– Та начебто – ні. Здається, дружина тут – в Україні. Дітей у них, наче, не було. 

– З керівництвом клубу ви ще не обговорювали цю ситуацію?

– Ні. Справа в тому, що у баскетболі з гравцями нема, як, наприклад, у футболі, довгострокових контрактів. По закінченні сезону 2023/24 у наших хлопців контракти закінчилися. Тому вони зараз вільні. 

– У Заплотинського також контракт закінчився?

– Так, але ми мали спілкуватися з ним, що до його продовження.

«Заплотинський був ключовим гравцем команди»

– Команда зараз у відпустці?

– Так. Відразу по закінченню сезону ми розпустили хлопців. Домовилися, що вони відпочивають, а десь наприкінці травня починаємо спілкуватися з усіма про нові угоди. Будемо дивитися, з ким продовжувати контракти, а з ким – ні. Кого вирішимо підписати, ті і будуть збиратися і готуватися до нового сезону. 

– На Заплотинського ви розраховували у майбутньому?

– Звичайно. У Київ-Баскеті Вадим провів два сезони – до мене півтора, зі мною пів. За цей час він був ключовим гравцем команди. 

– Як ви думаєте, що далі може бути з ним?

– Та звідки я можу знати про те, що відбулося? Я ж із ним так і не поспілкувався.