Чи повернеться Будівельник в Суперлігу: генсек ФБУ розповів про долю найтитулованішого клубу України

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
338
2 голоси
Чи повернеться Будівельник в Суперлігу: генсек ФБУ розповів про долю найтитулованішого клубу України
Будівельник. Фото: Google
На початку грудня 2023-го року Будівельник знявся із розіграшу Суперліги – генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський розповів, чи повернеться київський клуб до змагань.

На початку грудня 2023 року київський Будівельник офіційним листом повідомив Федерацію баскетболу України про припинення участі у розіграші Суперліги.

Генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський розповів, яка ймовірність того, що київський клуб повернеться до змагань:

«Всі національні федерації повинні утримуватися від будь-якої поведінки, яка завдає або може обґрунтовано вважатися такою, що завдає шкоди інтересам ФІБА або ФІБА Європа. Щодо фактичних кроків, то ми вже застосовували санкції до гравців, тренерів, суддів. Дискваліфіковували їх у різні моменти за поведінку чи вчинки, які дискредитували баскетбол.

Наведу один приклад: це клуб Будівельник, який знявся з чемпіонату посеред сезону Суперліги. Він має борги перед гравцями та працівниками. Навіть у цей непростий час мова не може йти про його повернення в професійний баскетбол, поки клуб не розрахується з боргами», – сказав Драбіковський в коментарі для пресслужби ФБУ.

  • Київський Будівельник – найтитулованіший баскетбольний клуб в Україні, 11-разовий чемпіон нашої країни.
  • Станом на початок грудня кияни займали другу сходинку в турнірній таблиці Суперліги, маючи в активі десять перемог в 13 матчах.