Бостон Михайлюка першим з клубів НБА гарантував собі вихід у плей-оф: а що там Сакраменто Леня

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
46
1 голос
Бостон Михайлюка першим з клубів НБА гарантував собі вихід у плей-оф: а що там Сакраменто Леня
Святослав Михайлюк. Фото: AP Photos
Бостон Селтікс, за який виступає українець Святослав Михайлюк, став першим клубом НБА, що гарантував собі участь у плей-оф сезону 2023/24. Сакраменто Олексія Леня також претендує на вихід до цієї стадії турніру.

У ніч на п’ятницю, 15 березня, Бостон Селтікс здобув перемогу у регулярному чемпіонаті НБА. Команда Святослава Михайлюка здолала Фінікс з рахунком 127:112.

Зараз у бостонців в активі 52 перемоги та 14 поразок. Жоден клуб Асоціації не має в нинішньому сезоні більше 46 виграних матчів, а це означає вихід у стадію плей-оф чемпіонату НБА.

Відзначимо, що Михайлюк у поєдинку з Фініксом на майданчик не виходив. 

На місце у плей-оф претендує і Сакраменто українського центрового Олексія Леня. Наразі каліфорнійці посідають шосте місце Західної конференції, що дозволяє оминути стикові матчі та безпосередньо пройти до першого раунду плей-оф.

  • Від початку регулярного чемпіонату Святослав має 27 матчів за Бостон (жодного виходу в старті). У середньому за гру баскетболіст приносить своїй команді 2.7 очка й виконує одне підбирання.
  • Михайлюк вдруге в кар'єрі отримає можливість зіграти у плей-оф НБА. Досі він проводив на цій стадії три матчі за Торонто Репторс у сезоні 2021/22.