Теніс

Стаховський назвав найкращого тенісиста України всіх часів: це не Мєдведєв

Віктор Глухенький
Переглядів 1058
0 голосів
Еліна Світоліна. Фото: Google
Володар чотирьох титулів АТР Сергій Стаховський вважає, що Еліна Світоліна найкраща українська тенісистка сучасності та назагал номер один у цьому виді спорту в нашій країні, але Андрій Медведєв – легенда серед чоловіків.

Сергій Стаховський відповідаючи на питання чи вважає він Еліну Світоліну найкращою українською тенісисткою сучасності, ствердно відповів, що так і навіть провів порівняльну характеристику між нею та легендарним Андрієм Медведєвим.

«Безумовно (Світоліна найкраща). Зараз я навіть не бачу того чи ту, хто міг би на рівні Еліни протягом такого довгого часу так якісно виступати.

У нас прийнято вважати найкращим Андрія Медведєва, якщо брати теніс загалом, але його найвище досягнення – це фінал Ролан Гаррос та перемога на мастерсах у Гамбурзі та Монте-Карло». 

Критерії оцінки від Стаховського ніби прості, але об'єктивно вбивчі.

«Світоліна вже вигравала на підсумковому турнір WTA у Сінгапурі в 2018 році.

За історичними критеріями Світоліна за час незалежності України – найтитулованіша та найкраща спортсменка у нашому тенісі», –  розповів Стаховський в інтерв'ю Sport-express.ua.

  • Андрій Медведєв тричі вигравав мастерс у німецькому Гамбурзі (1994, 1995 та 1997 роках) та одного разу у Монте-Карло (1994 рік).
  • На Ролан Гаррос  Медведєв доходив до фіналу у 1999 році. У фіналі українець поступився легендарному американцю Андре Агассі.
  • Еліна Світоліна виграла 17 турнірів WTA в одиночному розряді та два — в парному та тричі діставалася півфіналів на турнірах Великого шолома (2019, 2023). 
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн