Теніс

«Запам’яталося, як я переміг Надаля»: Долгополов, Стаховський, Марченко – про матчі з Рафою та нового короля ґрунту

Даниіл Вереітін
Переглядів 258
2 голоси
Колаж: Спорт-Експрес
Українські тенісисти Олександр Долгополов, Сергій Стаховський та Ілля Марченко для сайту Sport-Express.ua поділилися думками про Рафаеля Надаля.

10 жовтня 22-разовий володар титулів Великого Шолому Рафаель Надаль оголосив про завершення кар’єри. Останнім турніром для 38-річного іспанця стане фінал Кубка Девіса, який відбудеться у Малазі з 19 по 24 листопада.

Сайт Sport-express.ua поспілкувався із українськими тенісистами Сергієм Стаховським, Олександром Долгополовим та Іллею Марченком та попросив пригадати зустрічі із Надалем впродовж їхньої кар’єри, а також поділитися думкою щодо місця Надаля в історії світового тенісу.

  • Олександр Долгополов – 36 років, найвища позиція у рейтингу ATP – 13, проти Надаля з 2010 по 2017 роки зіграв 9 матчів, 2 перемоги, 7 поразок.
  • Ілля Марченко – 37 років, найвища позиція у рейтингу ATP – 49, проти Надаля зіграв один матч у 2016 році (програв 3:6; 4:6).
  • Сергій Стаховський – 38 років, найвища позиція у рейтингу ATP – 31, проти Надаля зіграв два матчі, обидва програв (0:6; 0:6; 4:6 у 2013 та 6:7(4); 3:6 у 2015).

«Так, як Надаль, ніхто не підкручував м'яч»

– Який матч проти Надаля вам запам’ятався найбільше? Із якими його ігровими якостями вам було найважче дати раду?

Долгополов: Звісно, запам’ятав я найбільше один з матчів, який я виграв. Це було в Індіан-Уеллс, здається, у 2014 році (6:3, 3:6, 7:6). Щодо ігрових якостей, то так як він, ніхто не підкручував м’яч. Але загалом, у нього було багато сильних сторін.

Марченко: Проти мене Надаль відіграв дуже розумно, успішно використавши мої слабкі сторони. Цим він мене здивував. Матч був зовсім не таким, як я собі його уявляв.

Стаховський: Запам’яталося, як він мене знищив у Мадриді на ґрунті під час матчу Україна – Іспанія. Це було і боляче, і вражаюче. В Рафи не було рахунку, в нього кожен розіграш – це був окремий матч, який він грав на повну. Тому з ним було складно за будь-якого рахунку.

«На папері Новак перевершив Рафу та Федерера»

– Хто тепер буде «Королем ґрунту»?

Долгополов: Хто стане домінувати на ґрунті – не знаю, поки що явного фаворита не видно. Щодо рішення Надаля завершити кар’єру зараз, то воно мене не здивувало, бо вже декілька років в нього проблеми з травмами, та й вже вік для тенісу не молодий.

Марченко: Напевно, зараз королем ґрунту можна назвати Алькараза.

Стаховський: На мою думку, таких домінантних гравців на ґрунті в найближчому  майбутньому не буде. Але, все можливо. 

– Чи є Надаль найкращим гравцем в історії світового тенісу?

Долгополов: Важко сказати, всі три (Надаль, Федерер та Джокович) виграли дуже багато, виділити найкращого важко.

Марченко: Не люблю всі ці розмови про найкращих в історії тенісу. Різні епохи, різні покоління. На папері Новак перевершив і Рафу та Федерера. Але в будь-якому разі, Рафа – унікальний тенісист. І його досягнення на Ролан Гаррос будуть легендою ще багато років.

Стаховський: Надаль і Федерер претендують на ці звання рівноцінно, просто в кожного з них є свої прихильники, лише з відступом часу ми зможемо оцінити їхній внесок у наш спорт. А він приголомшливо величезний. 

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн