Олімпіада 2024

Україна витратила на участь в Олімпійських іграх та премії фантастичні гроші: джерело назвало точну суму

Віктор Глухенький
Переглядів 6369
5 голосів
Ольга Харлан. Фото: Google
Уряд України витратив з державного бюджету нашої держави на участь в Олімпійських іграх та премії спортсменам-медалістам майже 140 мільйонів гривень.

Міністерство молоді та спорту України і Національний олімпійський комітет відзвітували про бюджетні витрати на поїздку української збірної на літні Олімпійські ігри 2024 року у Франції, а також про розмір премій нашим медалістам. 

На виплати олімпійцям та їхнім тренерам з бюджету було виплачено 2,57 млн дол. Таку інформацію повідомили у відповідь на запити Іnformator.ua у Міністерстві молоді та спорту України та у Національному олімпійському комітеті.

Скільки було витрачено коштів з бюджету України на ОІ-2024:

  • Станом на 21 серпня 2024 року бюджетні витрати, пов'язані із забезпеченням участі офіційної делегації України в Олімпійських іграх, складають 34 млн 28 тис. 820 грн загалом.
  • З них 32 млн 85 тис. 920 грн – це витрати, пов'язані з забезпеченням участі офіційної делегації у спортивних змаганнях у Парижі цього року.
  • 1 млн 165 тис. 980 грн склали витрати на штаб олімпійської підготовки. А 777 тис. 920 грн витратили на інформаційне висвітлення Олімпійських ігор. 

Найбільше після Олімпіади збагатіла фехтувальниця Ольга Харлан (180 тис. дол.), яка виборола золоту медаль у командному фехтуванні та бронзову в індивідуальному.

Читайте також: Скільки Хижняк заробив на Олімпіаді-2024? Україна і Усик видадуть золотому медалісту два чеки на вражаючу суму.

Всі медалісти України на Олімпіаді-2024:

  • Золото: боксер Олександр Хижняк, легкоатлетка Ярослава Магучіх, фехтувальниці Аліна Комащук, Олена Кравацька, Юлія Бакастова та Ольга Харлан отримали по 125 тисяч доларів за перші місця.
  • Срібло: наші борці Ірина Коляденко та Парвіз Насібов, веслувальниці Анастасія Рибачок та Людмила Лузан, гімнаст Ілля Ковтун, стрілець Сергій Куліш отримали по 80 тис. дол. за другі місця.
  • Бронза: борець і депутата Верховної Ради України Жан Беленюк, фехтувальниця Ольга Харлан та легкоатлети Михайло Кохан та Ірина Геращенко отримали по 55 тис. дол. за свої бронзові нагороди.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн