Олімпіада 2024

Харлан заробила найбільше: українські медалісти завершили Олімпіаду-2024 і отримали свої чеки від держави

Дмитро Вєнков
Переглядів 500
2 голоси
Ольга Харлан. Фото: Getty Images
Стало відомо, які преміальні заробили українські призери Олімпійських ігор-2024 у Парижі. Очолила список зіркова фехтувальниця Ольга Харлан.

У неділю, 11 серпня відбулася церемонія закриття Олімпіади-2024, на якій Україна сумарно виграла 12 медалей.

За здобуття нагород на Іграх українським спортсменам були передбачені призові. Вони виділяються з державного бюджету у Міністерства молоді та спорту.

В ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua президент НОК Вадим Гутцайт напередодні форуму розповів, якими будуть премії для наших атлетів за кожну медаль.

«125 тисяч доларів за золото, 100 – за срібло, і 80 – за бронзу. Якщо у нас, дай Боже, будуть спортсмени з золотими нагородами, то вони отримають 125 тисяч доларів преміальних плюс президентська стипендія», – сказав Гутцайт.

Рейтинг спортсменів Олімпіади-2024 за призовими

  • 205 тисяч доларів: Ольга Харлан (фехтування);
  • 125 тисяч доларів: Олександр Хижняк (бокс), Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), Юлія Бакастова, Аліна Комащук, Олена Кравацька (всі — фехтування);
  • 100 тисяч доларів: Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Людмила Лузан та Анастасія Рибачок (обидві — веслування), Ірина Коляденко (вільна боротьба), Сергій Куліш (стрільба), Ілля Ковтун (спортивна гімнастика);
  • 80 тисяч доларів: Жан Беленюк (греко-римська боротьба), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Михайло Кохан (метання молота).

Додаткову суму у 100 тисяч доларів може отримати Хижняк від Міжнародної боксерської асоціації, яка втратила статус федерації, яку визнає МОК. Магучіх отримає ще 50 тисяч у доларів, адже міжнародна федерація легкої атлетики запровадила призові за виграш на Олімпіаді.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн