Олімпіада 2024

Лузан і Рибачок захистили токійське «срібло», Коляденко точно з медаллю: найцікавіше на Олімпіаді за 9 серпня

Артем Войцеховський
Переглядів 262
4 голоси
Людмила Лузан і Анастасія Рибачок. Фото: НОК Україна
Каноїнстки Людмила Лузан і Анастасія Рибачок принесли Україні 11 медаль Парижу-2024. Українки фінішували другими у фіналі 500-метрівки. Борчиня Ірина Коляденко вийшла до фіналу, гарантувавши собі, як мінімум, «срібло» Олімпіади.

У п’ятницю, 9 серпня, у Парижі був розіграний 41 комплект нагород. Українські спортсмени претендували на медалі у веслуванні, художній гімнастиці і брейкінгу.

Лузан і Рибачок вибороли друге «срібло» поспіль, Коляденко завтра побореться за «золото»

Каноїстки Людмила Лузан і Анастасія Рибачок у змаганнях двійок на 500-метрівці фінішували третіми у своєму заїзді і з четвертим загальним результатом кваліфікувалися до фіналу, де підтвердили свій статус срібних призерок Токіо, показавши другий результат завдяки вогняному фінішному спурту.

16-річна гімнастка Таїсія Онофрійчук виступила у фіналі особистого багатоборства, куди вона кваліфікувалася з четвертим результатом. Прикрі втрати обруча та м'яча не зломили духу наймолодшої фіналістки Олімпіади, і після булав і стрічки (топ-5 і там, і там) вона змогла піднятися з останнього на дев'яте місце

Таїсія Онофрійчук. Фото: Google

Варто підтримати українку, для якої нинішній сезон є лише першим на дорослому рівні. Олімпійський досвід – безцінний, а у поєднання з талантом Таїсії він дозволяє сподіватися на медальний успіх за чотири роки на Іграх в Лос-Анджелесі.

Брейкінг дебютував на Олімпіадах жіночими змаганнями. Україні в них представляли Катерина Павленко і Анна Пономаренко. На груповому етапі Павленко посіла перше місце в своєму квартеті. Пономаренко в тій же групі поступилася у боротьбі за другу позицію японці лише за додатковими показниками. 

У чвертьфіналі Пономаренко без шансів поступилася китаянці і припинила змагання за медалі.

Остання представниця України у жіночій боротьбі була близька до поразки вже у першій сутичці, але проявила неймовірний характер. Ірина Коляденко в 1/8 фіналу вагової категорії до 62 кг програвала 0:4 після першого періоду, але дотиснула суперницю з Монголії – 8:7.

У чвертьфіналі бронзова призерка Токіо-2020 здобула ще одну вольову перемогу, цього разу здолавши болгарку Дудову – 7:3. Як не дивно, в півфіналі українці було набагато легше – перемога 9:2 над киргизкою. Фінал відбудеться завтра. Медаль точно буде, питання – яка.

Борець вільним стилем Олександр Хоцянівський, для якого це вже третя Олімпіада, в 1/8 фіналу вагової категорії до 125 кг програв спортсмену з Грузії – 0:11. Щоправда, Петріашвілі вийшов у фінал і відправив українця у втішні сутички, які відбудуться завтра. 

Середа і гімнастки продовжують боротьбу за медалі, а Товкаю кінь завадив вийти у фінал

18-річний Олексій Середа впевнено відібрався до наступного раунду у стрибках у воду з 10-метрової вишки, показавши п’ятий результат у кваліфікації. Півфінал і фінал відбудуться вже завтра. Цікаво, що Середа дізнався про свою участь в змаганнях в останній момент.

«У Марка Гриценка, який був заявлений, проблеми з пальцем. Він не зміг виступити. Я лише нещодавно дізнався, що виступатиму замість нього. У Марка палець вже пів року болить. Він робив серію на тренуваннях, але на жаль…», – сказав Олексій Суспільному.

Діана Баєва, Аліна Мельник, Валерія Перемета, Кіра Ширикіна і Марія Височанська впевнено кваліфікувалися до фіналу командного багатоборства з художньої гімнастики. 

За підсумками двох відбіркових раундів підопічні Ірини Дерюгіної показали третій результат, поступившись лише суперницям з Болгарії та Італії. Завтра на вісім найкращих команд очікує боротьба за медалі. 

За підсумками півфіналу чоловічих змагань у сучасному п’ятиборстві обидва українці припинили свої виступи на Олімпіаді. Для виходу в фінал треба було потрапити у топ-9 свого півфіналу. 

І якщо Владислав Чекан посів 11-те місце заслужено, то Олександра Товкая підвів призначений жеребкуванням кінь, який відмовився долати перешкоди. Це коштувало нашому спортсмену 300 очок, з якими він вийшов би у фінал з першого місця.

Олександр Товкай. Фото: Google

Марина і Владислава Алексіїви закінчили технічну програму в артистичному плаванні на п’ятому місці. Завтра на харківський дует чекає вільна програма, за підсумками якої визначиться трійця призерок.

Пісні від «Перців», трюки від Тома Круза і інвалідний візок для медалістки

Тим часом стало відомо, що на церемонії закриття Олімпіади виступлять репер Snoop Dogg, співачка Біллі Айліш і рок-гурт Red Hot Chili Peppers. Також у заході візьме участь голлівудський актор Том Круз, який спочатку виконає декілька трюків на мотоциклі, а потім спуститься на канаті з даху стадіону.

Церемонія закриття Олімпійських Ігор в Парижі відбудеться у неділю, 11 серпня, на арені «Стад де Франс» і розпочнеться о 22:00. До речі, ця Олімпіада вже стала найвідвідуванішою в історії. Було продано 9,5 млн. квитків – це на 1,2 млн. більше ніж на Іграх в Атланті-96. 

Срібна призерка Парижу-2024 у стрибках в довжину Малайка Михамбо після фіналу змагань не зуміла залишити стадіон без сторонньої допомоги. Німкеню вивезли з арени в інвалідному візку через приступ астми, який став наслідком коронавірусу, на який 30-річна спортсменка перехворіла за два місяці до змагань.   

Медальний залік

У командному заліку лідирують США, в активі яких 33 золоті, 39 срібних і 39 бронзових нагород. Україна займає 17-ту позицію – три золоті, чотири срібні та чотири бронзові медалі. Загалом на подіум вже підіймалися спортсмени із 86 країн.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн