Інші

Повторив найкращий результат України за 13 років: яке місце зайняв Шмуратко на Гран-прі з фігурного катання

Євген Чепур
Переглядів 856
0 голосів
Іван Шмуратко. Фото: Федерація фігурного катання на ковзанах України
Лідер збірної України з фігурного катання Іван Шмуратко виступив на турнірі серії Гран-прі та посів восьме місце на етапі у фінському Еспоо, повторивши свій минулорічний результат.

Іван Шмуратко дебютував на рівні Гран-прі, ставши першим за чотири роки представником України в чоловічому одиночному катанні. Іван посів восьме місце на етапі у французькому Анже.

На жаль, у Фінляндії наш співвітчизник у короткій програмі помилився на першому елементі – потрійному акселі, який судді відмінусували за падіння. Каскад потрійний лутц+потрійний тулуп українець виконав вдало, але потрійний фліп вийшов у нього з помаркою.

Українець набрав за коротку програму 66.30 бала і посів десяту сходинку перед довільними виступами, у яких результат Івана склав 134.37 бала. Таким чином, за сумою балів (200.67) українець став восьмим у загальному заліку. Це повторення найкращого результату України за 13 років.

  • На початку 2023 року Шмуратко знявся з чемпіонату Європи та Універсіади через травму ноги, а згодом не зміг виступити й на чемпіонаті світу. 
  • Шмуратко є учасником і фіналістом Олімпійських ігор-2022 (24-те місце), учасником чемпіонатів світу (найкращий результат – 21-ше місце 2021 року).
  • На чемпіонаті Європи минулого року показав найкращий за 20 років результат України в чоловічому одиночному катанні – 12-те місце.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн