Інші

16-річний скелетоніст здобув бронзу міжнародного турніру: українець має гарні шанси потрапити на Олімпіаду

Ілля Деулін
Переглядів 425
0 голосів
Ярослав Лавренюк. Фото: Instagram
Український скелетоніст Ярослав Лавренюк став третім на етапі молодіжного турніру OMEGA в корейському Пхьончхані, який також є частиною відбору на юнацьку Олімпіаду.

16-річний скелетоніст Ярослав Лавренюк здобув бронзу на етапі турніру OMEGA Youth Series Competition в корейському Пхьончхані. 

Медальним для українця став другий день змагань. Днем раніше Лавренюк фінішував четвертим, а наступного дня зумів покращити свій результат, хоча міг претендувати і на срібло.

Саме другим Ярослав закінчив перший спуск, відставши від лідера з Румунії Луки Унгуряну на 0.08 секунд, але в другому проїзді Лавренюк показав п'ятий час та посів третє місце, пропустивши вперед латвійця Давіса Валдовскіса.

Результати Ярослава Лавренюка на турнірі OMEGA Youth Series Competition (Пхьончхан)

  • перший день: 1:49.08 хв (+0.41 від переможця) — четверте місце;
  • другий день: 1:46.95 сек (+1.12) — третє місце.

Ще один український скелетоніст, Владислав Клименко, посів восьме місце і у перший, і у другий день змагань в Південній Кореї.

  • OMEGA Youth Series Competition є відбором на зимову юнацьку Олімпіаду 2024 року, що відбудеться з 19 січня до 2 лютого у Канвоні (Південна Корея).
  • Участь на юнацьких Олімпійських іграх у скелетоні візьмуть 40 спортсменів (по 20 у чоловічому та жіночому турнірах).
  • Розподіл ліцензій на юнацькі Ігри відбуватиметься відповідно з міжнародним рейтингом та залежатиме від очок, які набиратимуть скелетоністи упродовж сезонів 2022/23 та 2023/24.
  • У загальному заліку турніру OMEGA в сезоні 2023/24 Лавренюк посідає четверте місце, набравши 150 очок, Клименко — восьмий (96). Попередній сезон Лавренюк закінчив п'ятим (204), Клименко — 16-м (100).
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн