Інші

Українській віцечемпіонці світу з пауерліфтингу висунули підозру: в чому звинувачує спортсменку прокуратура

Дмитро Чорнобай
Переглядів 694
0 голосів
Діана Гвагвалія. Фото: прокуратура
Харківська обласна прокуратура повідомила про підозру 20-річній віцечемпіонці світу з пауерліфтингу за фактом виправдовування збройної агресії росії проти України.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 20-річній дівчині за фактом виправдовування збройної агресії рф проти України з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Ймовірно, мова йде про Діану Гвагвалію.

Слідством встановлено, що 20-річна українська віце-чемпіонка світу з пауерліфтингу родом з села Байрак Ізюмського району тепер живе у рф та бере участь у пропагандистських інтерв‘ю.

1 березня 2023 року на проросійському телеграм-каналі «Малькевич Live» вийшов анонс ефіру за онлайн-участі української спортсменки.

Дівчина заявила, що вчиться на третьому курсі харківського вищого навчального закладу та додала:

«Я чекаю на звільнення Харкова дуже сильно. Додому хочеться. Я вірю у цю перемогу».

  • У 2021 році підозрювана стала срібною призеркою чемпіонату світу з пауерліфтингу серед дівчат у Швеції та виконала норматив «Майстер спорту України».
  • На початку вересня минулого року спортсменка виїхала до рф. Зараз російські пропагандисти титрують її як «майстра спорту російської федерації».
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн