Інші

«На цей раз уже точно»: Беленюк розказав, яка Олімпіада стане для нього останньою

Віктор Глухенький
Переглядів 1582
0 голосів
Жан Беленюк. Фото: Google
Олімпійський чемпіон Токіо-2020, народний депутат Жан Беленюк, після збодуття бронзи на чемпіонаті світу в столиці Сербії Белграді, повідав у якій європейській столиці він востаннє вийде на килим.

Жан Беленюк підбив підсумки виступів на чемпіонаті світу в Белграді, зізнавшись, що завдання будь-що виграти золото сам перед собою він не ставив.

«Основною ціллю було завоювання олімпійської ліцензії. Зараз це складне завдання, бо лише 16 ліцензій розігрується загалом – менше, ніж на попередніх Олімпіадах.

Завоювання медалі того чи іншого гатунку – це була додаткова ціль. Якби не було ліцензії, то це був би провал».

Відповів Беленюк і на питання, яким його діймають останні роки. А саме, чи стане Олімпіада 2024 року в Парижі останньою для нього.

«Думаю, на цей раз уже точно. Я таке казав в принципі перед Олімпіадою у Токіо, але війна внесла певні корективи в життя – відчуваю необхідність, поки у мене ще є сили, максимально проявити себе на спортивній арені, прославляти свою державу і тішити результатами вболівальників.

Я вірю в долю, якщо мені Бог дав можливість завоювати ліцензію на Олімпіаду-2024, то я думаю, що треба до неї готуватися», – розповів Беленюк в інтерв’ю «Суспільне спорт».  

  • На чемпіонаті світу в Белграді Жан Беленюк здобув другу в кар'єрі бронзу ЧС. 
  • У медальному заліку чемпіонату світу-2023 в Сербії Україна розділила 16-те місце зі збірною Вірменії.
  • Останнє «золото» світової першості Україна здобула у 2019 році, коли перемогу у ваговій категорії до 87 кілограмів завоював саме Жан Беленюк.
  • Жан Беленюк є дворазовим чемпіонім світу (2015, 2019), триразовим чемпіоном Європи (2014, 2016, 2019), чемпіоном Європейських ігор (2019) та Олімпійським чемпіоном Токіо-2020.
  • Наразі спортсмен поєднує виступи на килимі та політичну кар'єру.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн