Інші

Збірна України видала матч-трилер з Бразилією на ЧС-2024, де все вирішив пенальті: наша команда зіграє за медаль

Євген Чепур
Переглядів 547
1 голос
Україна – Бразилія. Фото: Google
Сьогодні, 2 жовтня, у півфіналі чемпіонату світу з футзалу зустрічалися збірні України та Бразилії. Гра завершилася з рахунком 3:2 на користь наших суперників.
  • Підопічні Олександра Косенка повторили найкраще досягнення синьо-жовтих на чемпіонатах світу, здобуте в 1996 році, а саме півфінал турніру.
  • Збірні України та Бразилії вперше зустрілися на чемпіонаті світу 1996 року та зіграли тоді внічию 2:2. На тому турнірі бразильці втретє у своїй історії стали чемпіонами світу, а українці посіли четверте місце. 
  • На ЧМ-2004 ці збірні знову грали між собою, але цього разу Бразилія перемогла 6:0 і зрештою стала бронзовим призером. 
  • На чемпіонаті світу у 2008 році бразильці знову були сильніші (5:3) та стали чемпіонами світу. 
  • Вчетверте Україна та Бразилія грали на ЧС-2016 в Колумбії. І знову поразка наших хлопців – 1:3. Тут обидві команди вилетіли на стадії 1/8 фіналу.

На 11-й хвилині бразильці вразили ворота синьо-жовтих, але рефері після перегляду VAR скасував забитий м'яч. Справа в тому, що голкіпер Сухов встиг зафіксувати однією рукою м'яч до паркету. Тож суддя вирішив, що суперник вибив м'яч із рук.

Першого голу, забитого за правилами, довелося чекати до 18-ї хвилини. Але забила його збірна України. Результативний удар на свій рахунок записав Чернявський.

▶️ Відео голів матчу Україна – Бразилія дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Відзначимо, що на 16-й хвилині зустрічі важку травму коліна отримав Шотурма. Нашого співвітчизника винесли з паркету на ношах.

У другій половині зустрічі бразильці зуміли відігратися на 21-й хвилині. Їм у цьому допоміг автогол у виконанні Семенченка. А вже через 60 секунд наші хлопці опинилися у статусі наздоганяючих. Сухов потягнув перший удар Дієго з близької відстані, але бразилець головою додав м'яч у ворота.

Але українці не здалися та пішли в атаку, яка завершилася влучним ударом Корсуна – 2:2. Проте Дієго знову вивив наших суперників уперед у сьогоднішній зустрічі, успішно пробивши з пенальті.

Чемпіонат світу з футзалу, півфінал

Україна – Бразилія – 2:3

Голи: Чернявський, 18, Корсун, 29  – Семенченко (автогол), 21, Дієго, 22, 36 (пен.) 

Нагадаємо, що збірна України з футзалу перемогла команду Нідерландів (3:1) у рамках 1/8 фіналу ЧС-2024 в Узбекистані. Потім наші хлопці здолали суперника по чвертьфіналу – Венесуелу з рахунком 9:4.

  • Національна синьо-жовта команда розпочала ЧС-2024 з футзалу з поразки від Аргентини (1:7). 
  • Потім підопічні Олександра Косенко здолали Анголу (7:2) та Афганістан (4:1), занявши друге місце у своєму квартеті.
  • У фіналі Бразилія зіграє з переможцем пари Франція – Аргентина, а Україна розіграє бронзу з програвшим.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн