Інші

Збірна України виграла медальний залік чемпіонату світу! Всі здобутки наших веслувальників

Даниіл Вереітін
Переглядів 3006
1 голос
Ігор Хмара та Станіслав Ковальов. Фото: World Coastal Rowing Championship
Збірна України з прибережного веслування виграла чемпіонат світу, який відбувся в італійському місті Генуя. Українські спортсмени здобули дві золоті медалі

У Генуї завершився чемпіонат світу з прибережного веслування. Українські спортсмени здобули дві золоті медалі та виграли загальний залік. 

Першу золоту медаль цього турніру виграли Ігор Хмара та Станіслав Ковальов. Вони виступали у парній двійці на дистанції чотири кілометри. 

Друга золота медаль стала результатом командної роботи у четвірці зі стерновою. Склад цієї команди включав у себе таких спортсменів, як Юрій Іванов, Микола Мазур, Іван Футрик та Іван Довгодько (стернова - Анастасія Козир). 

У загальному заліку турніру Україна посіла перше місце, завдяки двом золотим медалям. Українські веслувальники обійшли спортсменів з таких країн, як Нідерланди та Нова Зеландія, які мали більше медалей сумарно, але менше золотих.

  • Прибережне та морське веслування – вид спорту з веслування, що виконується на морі. У Північній Америці цей вид спорту часто називають веслуванням на відкритій воді. У зв’язку з умовами на морі, весляри на узбережжі та у відкритому морі можуть зіткнутися з важкими обставинами порівняно з веслувальниками на річці чи озері. Щоб витримати це, човни зазвичай ширші та міцніші.
  • Змагання з прибережного веслування у спринті пропонують включити до програми Олімпійських ігор-2028, які відбудуться у Лос-Анджелесі.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн