Інші

«Закликаємо до прийняття жорстких санкцій»: українські веслувальники вимагають бан для росіян та білорусів

Віктор Глухенький
Переглядів 769
0 голосів
Фото: Інстаграм
Українські веслувальники за підтримки Комісії атлетів НОК України закликали Міжнародну федерацію каное заборонити представникам росії та білорусі брати участь в міжнародних змаганнях навіть у нейтральному статусі.

Найкращі українські представники веслування на байдарках та каное на чолі з дворазовим олімпійським чемпіоном Юрієм Чебаном, за підтримки Комісії атлетів НОК України та її голови Георгія Зантарая, закликали Міжнародну федерацію каное та весь цивілізований спортивний світ заборонити в одностайному порядку представникам росії та білорусі брати участь у всіх міжнародних змаганнях.

«Міжнародна федерація каное дозволила спортсменам росії і білорусі брати участь в міжнародних змаганнях, попри те, що війна досі триває, і кожен день гинуть люди. 

Ми закликаємо міжнародне спортивне керівництво до прийняття жорстких санкцій проти росії та білорусі. Спорт не може бути використаний як інструмент маневрувань», – йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційній сторінці НОК України в Телеграм.

  • У квітні Міжнародна федерація каное (ICF) дозволила російським і білоруським каноїстам, які не підтримують війну в Україні, повернутися до змагань під нейтральним прапором.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн