Хокей

«Найбільше розчарування»: тренер збірної України прямо назвав гравців, через яких команда не їде на Олімпіаду

Дмитро Вєнков
Переглядів 3599
7 голосів
Національна збірна України з хокею. Фото: IIHF
Асистент головного тренера національної збірної України з хокею Олег Шафаренко прокоментував невдалий виступ синьо-жовтих у кваліфікації на зимову Олімпіаду-2026 у Мілані.

Асистент головного тренера збірної України з хокею Олег Шафаренко підбив підсумки невдалого виступу своєї команди у кваліфікації на Олімпійські ігри-2026.

Фахівець висловив претензії до гри воротарів.

«Мабуть, на сьогодні це наш максимум. Найприкріше за воротарів. Дуже сподівалися, що вони зіграють краще. Так, нам треба сильніше грати в нападі, надійніше в обороні, але воротарі – найбільше розчарування цього турніру».

Шафаренко заявив, що раніше кадрова ситуація на даній позиції була кращою.

«Якщо раніше, коли ми виступали в топдивізіоні, в нас були Костянтин Сімчук та Ігор Карпенко, які нас тягнули й від цієї гри тренери могли відштовхуватися, то зараз ситуація змінилася».

Не проявили себе, на думку коуча, й центральні нападники.

«Також дуже слабо зараз зіграли центральні нападники, які мали вести гру, але не змогли себе проявити взагалі».

Також Шафаренко пояснив, чому на збір не був запрошений жоден з молодих голкіперів, таких як Гліб Арцатбанов чи Олександр Левшин.

«Ми стежимо за цими хлопцями, але вирішили, що цей етап до кінця пройдемо з Богданом Дьяченком і Едуардом Захарченком. Гліб і Олександр ще молоді, не готові до гри на такому рівні», – наводить слова тренера пресслужба ФХУ.

Зазначимо, що збірна України не вийшла на Ігри, посівши останнє місце у квартеті з Францією (2:7), Латвією (1:5) та Словенією (2:6).

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн