Футбол

«Раніше такого взагалі не було!»: екснападник Динамо розповів, що йому казав Суркіс про агентів

Євген Чепур
Переглядів 67
1 голос
Роман Зозуля. Фото: Google
Колишній нападник національної команди України та київського Динамо, а нині футбольний агент Роман Зозуля висловився щодо чуток, за якими гравця можуть не викликати до збірної, якщо у нього не той представник.

Роман Зозуля в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «‎Український футбол» розповів, що вважає міфом те, що гравця можуть не викликати до збірної, бо в нього не той агент.

Ексфорвард згадав, що президент Динамо Ігор Суркіс взагалі казав, що гравцям київського клубу представники не потрібні.

«Раніше такого взагалі не було! До мене особисто ніхто не підходив і не казав: «Ти не будеш грати, якщо не підпишеш контракт з кимось», а зараз це у кожному клубі. 

Нам навіть навпаки Ігор Михайлович Суркіс казав: «Вам агенти не потрібні, я буду вам сам допомагати, якщо вас щось не влаштовує» і так далі». 

Зозуля пояснив, як агенти працюють у наш час з молодими українськими футболістами.

«Сьогодні у юнацьких командах просто кажуть: «Ви не будете отримувати ігровий час, поки не підпишете з агентом договір», от вони [недобросовісні агенти] беруть кількістю і чекають, поки хтось вистрелить. Це кажуть безпосередньо тренери, директори, тому гравцю просто не залишається до кого йти скаржитися». 

Колишній нападник Динамо додав, що одного з його підопічних позбавили тренувань через відсутність угоди з агентом.

«Один мій хлопець не підписав так контракт, довелося пів року просто по колу бігати й носити фішки, йому не дозволяли тренуватися. Як молодий хлопець може витримати пів року такого ментального тиску?», – сказав Зозуля.

  • Останнім клубом Зозулі був іспанський  Райо Махадаонда, який він залишив влітку 2023 року.
  • Зараз Роман займається агентською діяльністю разом з Євгеном Коноплянкою.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн