Футбол

Григорчук сказав, в яку грошовиту команду УПЛ він міг піти після Чорноморця: він зізнався, чому пішов в Нефтчі

Дмитро Вєнков
Переглядів 627
2 голоси
Роман Григорчук. Фото: ФК Нефтчі
Український тренер Роман Григорчук поділився деталями свого переходу до Нефтчі. Спеціаліст також зазначив, що влітку мав пропозиції від вітчизняних клубів.

Тренер Роман Григорчук розповів, як влітку цього року перейшов з Чорноморця до Нефтчі.

За його словами, він і сам не очікував на такий варіант, однак прийняв його через перспективу потрапити у єврокубки.

«Несподівано було навіть для мене. Я не думав про закордонні варіанти, хотів залишитися в Україні. Рішення давалося дуже тяжко. Чотири-п’ять днів я думав над цим. Напевно вирішальним чинником було те, що я мав надію, що з Нефтчі ми виграємо чемпіонат, будемо грати в Лізі чемпіонів».

Також Григорчук пояснив, чому в підсумку покинув Нефтчі.

«Після того, як ми не виграли в дев’яти турах наше взаємне рішення [про відставку] не могло бути іншим».

Спеціаліст також зізнався, що до Нефтчі мав пропозиції від клубів УПЛ, однак не скористався цими можливостями.

«По тих пропозиціях приймати рішення треба було не пізніше як початок червня. Для мене в той час був пріоритет і надія, що у нас будуть можливості побудувати команду, яку хочеться бачити, яка повинна бути в Одесі. Команда Чорноморець, яка б грала в єврокубках, займала високі місця».

Григорчук пояснив, що пішов з Чорноморця через відсутність амбіцій в клубу.

«Друга половина червня – я розумів, що навряд чи така можливість буде. Через те я вже припускав, що в Чорноморці не залишуся. Пропозиції були. Одна була, де мені було зрозуміло, що люди дуже зацікавлені, вони були наполегливими. Через те цей варіант був досить ймовірним. Я не буду називати команду».

Коуч розповів, що один з клубів з України, який проявляв до нього інтерес, за своїм рівнем готовий боротися за високі місця.

«З тієї інформації, яку я мав, я можу точно сказати, що ця команда має можливості, щоб боротися мінімум за попадання в єврокубки. Ще був один варіант, напевно, не був настільки предметним і настільки серйозним як цей основний варіант», – сказав Григорчук в ефірі YouTube-каналу «ТаТоТаке».

За інформацією журналіста Михайла Співаковського, 59-річного фахівця хотів бачити в себе ЛНЗ.

  • Григорчук працював у Нефтчі з 26 червня по 7 жовтня цього року;
  • Під його керівництвом команда провела дев’ять матчів у чемпіонаті (п'ять нічиїх та чотири поразки). Фахівець залишив колектив на дев’ятому місці у таблиці.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн