Футбол

«За рахунок мене Ярмоленко став одним із кращих бомбардирів збірної»: Федецький «висловив претензії» легенді

Дмитро Вєнков
Переглядів 2389
2 голоси
Андрій Ярмоленко. Фото: Getty Images
Колишній захисник національної збірної України Артем Федецький пригадав, як Євген Коноплянка готував його до матчів плей-оф кваліфікації чемпіонату світу 2014 року проти Франції (2:0, 0:3).

29 вересня, у 35-й день народження Євгена Коноплянки, ексоборонець збірної України Артем Федецький в інтерв’ю сайту «Український футбол» пригадав, як той допомагав йому готуватися до очного протистояння із зіркою збірної Франції Франком Рібері у плей-оф чемпіонату світу-2014.

«Перед матчами плей-офф збірної з Францією, коли моїм опонентом на полі був Рібері, я просив Хуанде Рамоса, щоб у тактичних тренуваннях ставив мене проти Коноплянки, щоб я звикав до нестандартних фінтів. Можна сказати, що Женя безпосередньо готував мене до протистояння з Рібері».

Чудова гра захисника Дніпра дозволила синьо-жовтим у першій домашній зустрічі святкувати сенсаційну перемогу із рахунком 2:0. Однак сам Федецький залишився не до кінця задоволений своїм виступом, а також іронічно висловив претензії Андрію Ярмоленку.

«Я не був повністю задоволений собою в тому матчі. Так, надійно у захисті, але треба було і допомагати в атаці Ярмоленку. Хоча скільки я забігань зробив за кар’єру у збірній, а отримував паси від нього лічені рази. За рахунок мене Ярмоленко став одним із кращих бомбардирів збірної (сміється)».

  • В гостьовому матчі-відповіді проти Франції Федецький не брав участь через перебір жовтих карток. Україна поступилася 0:3 та не потрапила на ЧС у Бразилії;
  • Федецький виступав за головну команду країни з 2010 по 2016 рр. (два голи, чотири асисти);
  • Разом з Ярмоленком він провів на полі 40 поєдинків за синьо-жовтих;
  • Ярмоленко є другим найкращим бомбардиром в історії збірної із 46 забитими голами.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн