Футбол

«Курченко не захотів»: Маркевич розповів, як власник Металіста не придбав йому легенду збірної України

Дмитро Вєнков
Переглядів 446
2 голоси
Євген Коноплянка. Фото: Getty Images
Відомий тренер Мирон Маркевич розповів, що свого часу хотів забрати Євгена Коноплянку з Дніпра до Металіста. Завадило реалізації цієї ідеї небажання президента жовто-синіх Євгена Курченка.

29 листопада, у 35-й день народження ексвінгера Дніпра та національної збірної України Євгена Коноплянки, Мирон Маркевич в інтерв’ю сайту «Український футбол» поділився, що свого часу хотів забрати зірку до себе в Металіст.

За словами коуча, статися це могло після того, як взимку 2013 року жовто-сині продали Тайсона у Шахтар. Проте не підтримав цю ідею тодішній власник клубу Олександр Курченко.

«Я хотів його запросити в Металіст, бо після продажу Тайсона потрібна була заміна. Просив президента, щоб купили Коноплянку, але, на жаль, Курченко не захотів».

Маркевич все ж зазначив, що в ці історії він може знайти для себе позитив.

«Може, й добре, бо коли я очолив Дніпро, наші шляхи з Коноплянкою знову перетнулися. Там Євген був одним з основних футболістів, на яких будувалась гра команди», – сказав Маркевич.

  • Нагадаємо, що Курченко володів Металістом з грудня 2012 року. Після перемоги Євромайдану він втік з України й переховався від слідства у Москві. У 2016 році Металіст припинив існування;
  • Маркевич тренував Дніпро з 2014 по 2016 рр. Він двічі завойовував бронзові нагороди УПЛ з командою та вивів її у фінал Ліги Європи-2014/15;
  • Коноплянка виступав за дніпрян з 2007 по 2015 рр. (212 матчів, 45 голів, 40 асистів);
  • Пізніше він грав за іспанську Севілью, німецький Шальке-04, Шахтар, польську Краковію та румунський ЧФР Клуж;
  • В активі Коноплянки також з 2010 по 2023 рр. 87 поєдинків у складі збірної України (21 гол та віддав 15 результативних передач);
  • Влітку цього року він завершив професійну ігрову кар’єру.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн