Футбол

«Коноплянка нічим не допоміг своєму рідному клубу»: перший тренер легенди Дніпра сказав всю правду про нього

Дмитро Вєнков
Переглядів 768
3 голоси
Євген Коноплянка. Фото: ProSport
Перший тренер Євгена Коноплянки – Юрій Кевлич – розповів, що клуб ДЮФК Олімпік нічого не отримав за виховання легенди Дніпра та національної збірної України.

Юрій Кевлич, який є першим тренером Євгена Коноплянки, в інтерв’ю сайту «Збірна» розповів, що вже досить давно не спілкувався зі своїм вихованцем та його батьками.

«Ми підтримували контакт до його переходу в Севілью. Чи був далі конфлікт? Ну, по-перше, Дніпро досі не розрахувався з ДЮФК Олімпік (Кропивницький). Досі там посилаються на те, що Коломойський сидить і гроші від Коломойського ви не отримаєте. Типові корумповані схеми, які Дніпро і знищили».

За словами фахівця, він пробував порушувати питання компенсації з рідними Коноплянки, але безрезультатно.

«Коли я розповів про цю ситуацію батьку Жені, запитав: «Чому ж ви про мене не згадали?» Він каже: «Так треба було ж говорити». Я кажу: «Може, це має не від мене йти? Не я маю просити». Ось і все».

Нині контакту між сторонами практично немає.

«На цьому ми закінчили взаємини з татом і Женею. Хоча з Женею ми ще один одного вітаємо на Дні народження, на свята, але це вже не ті стосунки, які були раніше».

Сам Коноплянка, як заявив Кевлич, не виявив ініціативи допомогти рідній команді.

«Можу сказати, що особисто футболіст Євген Коноплянка нічим не допоміг своєму рідному клубу. Він сам намагається сказати щось, хоче відродити якийсь ФК, але я можу йому передати цей клуб [Олімпік, Кропивницький]. Будь ласка. Тільки я досі, як сам у нього вкладав, так і продовжую».

Компетентним органам, як заявив тренер, ця тема також нецікава.

«Я також писав листа до контрольно-дисциплінарного комітету нашої федерації футболу, нині ж вона Українська асоціація футболу, то мені дали зрозуміти чітко: «Якщо ви хочете проблеми, ми вам зробимо». Тому ми поки що на паузі», – сказав Кевлич.

  • Нагадаємо, що Коноплянка протягом кар’єри виступав за Дніпро, Севілью, Шальке, Шахтар, Краковію, ЧФР Клуж та національну збірну України;
  • Гравець розпочав свій футбольний шлях в клубі Олімпік (Кропивницький). Там він займався з 2002 по 2004 рр. З 2004 по 2005 рр. Футболіст був у місцевій ДЮСШ-2, а з 2006 року перебрався до системи Дніпра;
  • В липні 2024-го він повісив бутси на цвях.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн