Футбол

«Він хворий і кульгавий кращий за цих молодих»: Петраков почув претензію за невиклик легенди в збірну України

Дмитро Вєнков
Переглядів 2868
4 голоси
Євген Коноплянка. Фото: Getty Images
Перший тренер Євгена Коноплянки – Юрій Кевлич – не зрозумів рішення Олександра Петракова припинити викликати вінгера до лав національної збірної України.

Юрій Кевлич, який є першим тренером Євгена Коноплянки, в інтерв’ю сайту «Збірна» відповів, чи згоден із тим, що кар’єра його колишнього підопічного остаточно пішла на спад у Краковії та ЧФР Клуж.

«Ну, в принципі, я згоден із цим. Це не ті клуби, в яких має грати гравець національної збірної. Хоча, з іншого боку, можливо, що його зламали в психологічному плані».

При цьому спеціаліст не зрозумів рішення ексголовного тренера збірної України (2021-2022) Олександра Петракова відмовитися від послуг Коноплянки.

«Той же Петраков, колишній головний тренер національної збірної України. Чомусь він викликав Ярмоленка на принциповий матч відбору на чемпіонат світу, а Коноплянку – ні. Викликали б його теж, так би мовити, ветерана».

На його думку, той ще міг би бути корисним синьо-жовтим.

«Він міг вирішити долю протистояння. На один матч можна зібратися і видати. Тим більше Женя якраз гравець 65-70 хвилин. Потім, як правило, його змінювали. Я його знаю з дитинства, тому він усі свої здібності й талант свій якраз у ці хвилини демонстрував».

Тим паче, як згадує тренер, тоді в нас був дефіцит лівих вінгерів.

«Я ось просто хочу весь час поставити запитання: «Чому Петраков не взяв на ось ці відповідальні матчі відбору Коноплянку?». І я пам'ятаю, як усі обговорювали кого ставити на лівий фланг, – Циганкова чи ще там когось».

Наостанок фахівець зробив категоричну заяву щодо рівня Коноплянки.

«Я говорив і завжди це і підтверджую. Зараз хворий, кульгавий, з температурою Коноплянка кращий за всіх цих молодих, перспективних гравців, які так і залишаться з перспективою», – сказав Кевлич.

  • Нагадаємо, що Коноплянка з 2010 по 2023 рр. провів за збірну України 87 матчів (21 гол, 15 результативних передач). Він є третім найкращим бомбардиром в історії команди;
  • В липні 2024-го Коноплянка завершив професійну ігрову кар’єру.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн