Футбол

«Я у село ходжу, бабка наливає мені їжу, це я їм»: розкрито жахливі умови і «смішні» зарплати у Другій лізі

Дмитро Вєнков
Переглядів 6050
5 голосів
В’ячеслав Богодєлов. Фото: Facebook
Відомий тренер В’ячеслав Богодєлов розповів про сумні реалії нижчих ліг українського футболу. За його словами, клуби не в змозі забезпечити своїм футболістам навіть мінімальні умови.

Тренер В’ячеслав Богодєлов в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» відверто висловився про реалії у наших нижчих футбольних лігах.

«Умови мінімум в половині команд нефутбольні. Усі звикли казати: «Ой, футболісти ніфіга не роблять та отримають величезну зарплату!». Однак це також праця. Люди кожен день тренуються, постійно на іграх та зборах, через що не перебувають зі своїми сім’ями».

Він також розкрив жахливо низький рівень зарплат в клубах.

«А зарплати в деяких клубах 10-12 тисяч гривень. Зараз більше охоронці в супермаркетах отримують. Так не може бути. Як з людини взагалі щось можна вимагати, якщо ти її навіть не можеш нагодувати?».

Богодєлов навів один конкретний приклад.

«Ось людина поїхала в одну команду. Його заселили у дитячий садок, де немає ні харчування, ні світла… Він мені каже: «Я у село ходжу, якась бабка наливає мені їжу з каструлі, і ось це я їм». Що це за команда Другої ліги?».

На думку фахівця, не можна вимагати результату від футболістів за таких умов.

«Президенти декларують: «Ми хочемо! Через сім років будемо грати в Лізі чемпіонів!». Ви спочатку дайте людям нормальні умови, а потім вони будуть працювати».

Богодєлов резюмував, що нині ситуація в низах нашого футболу досить критична.

«Років п’ять тому я хлопцям пояснював: «Треба потерпіти. Не одразу ви сядете у багатий автобус, не одразу адміністратор буде возити за вами валізи з формою». А тепер я не можу їх дурити, бо таке життя, що потрібно вже зараз».

Він вважає, що рівнятися маленьким клубам варто на такий флагман як Полісся.

«Чому нині в Поліссі великий ажіотаж? Бо там є усе і з футболістів можна вимагати. Мені ось дуже цікаво, як вони зіграють в цьому році», – сказав Богодєлов.

Богодєлов протягом кар’єри працював тренером воротарів в академії Динамо, Олександрії, ФК Львів, Насафі, Волині, київському Арсеналі, Чайці та Діназі.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн