Футбол

«До нього було упереджене ставлення»: Кучер захистив легенду Шахтаря, з якого Україна зробила цапа-відбувайла

Дмитро Вєнков
Переглядів 595
2 голоси
Ярослав Ракицький. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Легенда Шахтаря Олександр Кучер у день народження свого експартнера за центром оборони у складі «гірників» Ярослава Ракицького висловився про його громадянську позицію.

Колишній оборонець Шахтаря Олександр Кучер в інтерв’ю сайту «Український футбол» спробував пояснити, чому Ярослав Ракицький, якому 3 серпня виповнюється 35 років, не співав гімн України під час матчів за національну збірну.

«Раніше далеко не всі футболісти співали гімн. У 90-ті роки більшість взагалі не знали слова гімну. Це вже потім, після 2014 року і війни з Росією, усі почали співати».

Він вважає, Ракицького критикували незаслужено багато за цей момент.

«Чомусь увага завжди акцентувалася на Ракицькому, до нього було упереджене ставлення, і це теж його десь дратувало і провокувало. З нього зробили цапа-відбувайла. Ярік прекрасно знає гімн і вміє співати, що він і довів, коли повернувся в Шахтар», – сказав Кучер.

  • Нагадаємо, що Ракицький виступав за Шахтар з 2009 по 2019 рр., а також з 2023 по 2024 рр. (358 матчів, 18 голів, 35 асистів). Після завершення минулого сезону сторони не продовжили співпрацю й футболіст отримав статус вільного агента;
  • З 2019 по 2022 рр. Ракицький виступав за пітерський Зеніт (108 матчів, сім голів, 11 асистів), але після початку повномасштабного вторгнення покинув клуб;
  • За національну збірну України Ракицький грав з 2009 по 2018 рр. (54 поєдинки, чотири голи, три результативні передачі).
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн