Футбол

«Не хотів мучити ні себе, ні футбол»: вихованець Шахтаря пояснив, чому закінчив кар’єру гравця

Євген Чепур
Переглядів 846
1 голос
Євген Калиниченко. Колаж: УФ
Головний тренер Ниви Тернопіль та вихованець донецького Шахтаря Євген Калиниченко відверто пояснив, чому завершив ігрову кар’єру та прийняв рішення тренувати.

Євген Калиниченко в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «‎Український футбол» розповів, що тренерську кар’єру розпочав у віці, коли, здавалося, що має бути пік ігрових виступів.

«Все розпочалося з академії Шахтаря, потім грав півзахисника за Олімпік, Краматорськ. Довелося закінчити з професійним футболом у 25 років, після чого грав на аматорах у Чайці та Діназі. З 27 років почав тренерську кар'єру».

Фахівець пригадав свої перші кроки у тренерській кар’єрі.

«Не хотів мучити ні себе, ні футбол. Вирішив, що чим раніше почну тренувати, тим більше шансів досягти успіхів у цьому напрямку. Після року навчання я вже почав працювати помічником, а згодом очолив вишгородську Чайку U-14. З командою 2003 р.н. я потрапив в фінал ДЮФЛ де ми посіли третє місце. З тими пацанами ми прийшли в Колос. Після цього все і почалося».

Калиниченко зізнався, що жага до тренерства з’явилася у нього, коли він грав у комп’ютерну гру.

«Розуміння, що я хочу тренувати, прийшло в період ігрової кар'єри. Поки мої друзі грали у FIFA, я полюбляв грати в Football Manager. Створювати команду, розвивати її. З 20 років залипав у менеджері. З цього все і розпочалося».

  • У минулому сезоні Нива зайняла третє місце у групі за «Виживання‎», набравши 36 очок.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн