Футбол

«Якщо тільки через Тису перепливти на матраці»: тренер закордонного клубу розповів, чому не підписує українців

Євген Чепур
Переглядів 411
2 голоси
Юрій Гура. Фото: Google
Головний тренер тираспольського Шерифа Юрій Гура пояснив, чому його команда не підписала жодного українця. Фахівець зізнався, що у всьому винна війна та мобілізація.

Юрій Гура в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «‎Український футбол» зізнався, що Шериф не підписує українських футболістів, адже їм важко виїхати з України під час війни.

«Ви знаєте, яке в Україні положення. Виїхати зараз футболістам з українським паспортом дуже важко. Ті, хто змогли це зробити, грають в Іспанії, Англії. А нашим людям важко виїхати».

Тренер зізнався, що його клуб навіть не вступав у перемовини з нашими командами щодо можливого трансферу когось з гравців.

«Не було навіть ніяких перемовин, адже який сенс, якщо людина не зможе приїхати? Навіщо вести перемовини? У будь-якому разі мають бути документи, щоб він виїхав. Якщо у нас в чемпіонаті України клуби не можуть забезпечити бронювання від мобілізації».

Але наставник додає, що він не проти вітчизняних гравців, як би вони могли приїхати.

«Усе впирається у документи. Якби кордони були відкриті, то можна було б розглядати гравців з України». 

Фахівець запевнив, що з питанням виїзду з України Шериф не може допомогти українцям.

«Тут же не Шериф, а уряд України… Ви ж розумієте, що мобілізація і виїхати важко. Якщо через Тису перепливти на матраці тільки», – сказав Гура.

  • Шериф Гура очолив на початку травня нинішнього року, підписавши угоду на рік з можливістю пролонгації. 
  • Попереднім місцем роботи фахівця була Олександрія, яку він залишив у грудні 2023-го року.
  • У минулому сезоні команда Гури фінішувала на другій позиції у чемпіонаті Молдови і пробилася до Ліги Європи, де в рамках першого кваліфікаційного раунду зіграє проти азербайджанської Зіри (11 та 18 липня).
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн