Футбол

Шевченка не мало бути в збірній України: Циганик назвав іменитого тренера, з яким домовився Павелко

Дмитро Вєнков
Переглядів 6565
3 голоси
Мирон Маркевич. Фото: УНІАН
Відомий журналіст Ігор Циганик розповів, що замінити Михайла Фоменка на посаді головного тренера національної збірної України міг не Андрій Шевченко, а Мирон Маркевич. І статися це могло ще у 2015 році.

Журналіст Ігор Циганик пригадав, як у 2015 році Михайла Фоменка на посаді головного тренера збірної України міг замінити тодішній коуч Дніпра Мирон Маркевич.

«Був момент, про який мало хто знає. Перед плей-оф [за вихід на Євро-2016] після матчу з Іспанією (0:1) Фоменка хотіли зняти. Він вже не спілкувався з гравцями, закривався в номері, Заваров проводив тренування...».

Циганик пояснив, в чому була причина такої поведінки спеціаліста.

«У нього сталася трагедія – з життя пішла донька і він після цього звичайно дуже змінився. І хотіли [йому на заміну] Маркевича, наскільки я знаю, [тодішній голова ФФУ Андрій] Павелко навіть вів перемовини з ним, і навіть Маркевич погодився».

Експерт розповів, чому Фоменка все ж вирішили залишити у збірній.

«Просто потім вирішили, що якось нелогічно. Емоційний стан перед плей-оф був такий, щоб зняти Фоменка, настільки була неякісна гра при хорошому підборі футболістів. І гравці вже почали показувати, що Михайло Іванович «не той».

Аби Фоменко залишився, потрібно було,а би виконалася одна умова.

«Було прийнято рішення, що Фоменко грає плей-оф, ніякого Маркевича. І якщо Михайло Іванович доводить і проходить на Євро-2016, то продовжує роботу», – сказав журналіст у програмі YouTube-каналу «Ігор Циганик».

  • У підсумку Україна в листопаді 2015 року пройшла Словенію в плей-оф (2:0, 1:1) і вийшла на Євро-2016, де посіла останнє місце в групі;
  • Після турніру у липні 2016 року синьо-жовтих прийняв Андрій Шевченко, який пропрацював із командою до 2021 року;
  • Цікаво, що Маркевич вже був головним тренером збірної України з лютого по серпень 2010 року.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн