Футбол

«Сиділи, випивали і гуляли»: як Лобановський не дозволив Блохіну і Буряку очолити національну збірну України

Дмитро Вєнков
Переглядів 2544
4 голоси
Валерій Лобановський. Фото: ФК Динамо (Київ)
Відомий журналіст Ігор Циганик поділився спогадами про історію, як Валерій Лобановський відмовив Олегу Блохіну та Леоніду Буряку в їхньому бажанні очолити національну збірну України.

Журналіст Ігор Циганик пригадав легендарну історію, як у 1996 році Валерій Лобановський у статусі головного тренера Динамо та голови комітету збірних України відмовив Леоніду Буряку та Олегу Блохіну в бажанні очолити національну команду.

За словами Циганика, ця розмова проходила за неформальних обставин.

«Це відома історія. Вони прийшли просити Лобановського, щоб він їх призначив головними тренерами, щоб вони вдвох працювали. Сиділи, цілу ніч випивали й гуляли».

Однак хороші особисті стосунки не помогли легендам Динамо отримати від Лобановського бажаного.

«І в кінці Блохін сказав, що «ми б хотіли ось таке». І він [Лобановський] йому каже: «А що ти тренував? Ти візьми клуб, потренуй, покажи результат, а збірна це збірна». Так і не погодився дати рекомендацію», – розповів журналіст в ефірі YouTube-каналу «Ігор Циганик».

  • Зазначимо, що Блохін до того часу вже встиг попрацювати головним тренером грецьких Олімпіакоса, ПАОКа та Іонікоса. Буряк мав досвід роботи у фінському Ван Па, тернопільській Ниві й Чорноморці;
  • У майбутньому Блохін все ж таки двічі ставав головним тренером збірної України (2003-2007 та 2011-2012);
  • Буряк ще раніше попрацював на цій посаді (з 2001 по 2003 рр.);
  • Лобановський очолював національну збірну з 2000 по 2001 рр.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн