Футбол

Психолог розібрав емоційний стан Луніна і виніс йому відвертий вердикт: воротар Реалу зобов’язаний це почути

Дмитро Вєнков
Переглядів 1933
3 голоси
Андрій Лунін. Фото: Getty Images
Експерт зі спортивної психології Девід Періс розібрав ситуацію українського голкіпера Реалу Андрія Луніна. Він пояснив, чому той переживає психологічні гойдалки.

Спортивний психолог Девід Періс висловився про ситуацію Андрія Луніна у Реалі. Українець досі не продовжив контракт із «вершковими» через страх без шансів програти конкуренцію Тібо Куртуа.

Фахівець вважає, що Луніну, аби комфортно почувати себе у Реалі, необхідно прийняти рішення головного тренера Карло Анчелотті.

«Якщо Лунін вміє аналізувати, що це рішення Анчелотті [що грати має Куртуа, а він виходити на заміну], а не результат його гри, у нього не буде проблем з упевненістю чи розчаруванням. Але якщо станеться навпаки, у нього виникнуть сумніви, стрес, невпевненість...», – пояснює Періс.

Луніну, на думку психолога, все ж потрібно прийняти безповоротне рішення і потім не переживати із приводу нього.

«Якщо Лунін залишиться, він повинен дізнатися, що це таке [самоконсенсус – визначення і прийнятті ролі], і зважити всі «за» і «проти» своїх рішень», – пояснює Періс, який припускає, що його впевненість «буде низькою, хоча це залежить від кожної людини й від того, як вона з нею справляється».

Періс вказав, що саме викликає розчарування в Луніна.

«Якщо Лунін ставить перед собою цілі, яких він не може досягти або які не є життєздатними, наприклад, вийти в старті замість Куртуа, коли Анчелотті показав, що віддає йому перевагу, логічно, що він буде відчувати розчарування», – сказав Періс в інтерв’ю Relevo.

  • Угода Луніна з Реалом розрахована до 30 червня 2025 року;
  • Трансфермаркт оцінює його у 25 мільйонів євро.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн