Футбол

На Євро-2024 відбулося феєричне дербі колишніх зірок УПЛ: як завершився матч Хорватії проти Албанії

Дмитро Вєнков
Переглядів 438
2 голоси
Таулянт Сефері у боротьбі за м'яч. Фото: Getty Images
У середу, 19 червня, збірна Хорватії поділила очки з Албанією (2:2) у рамках другого туру групового етапу Євро-2024. Албанці врятувалися у компенсований час.

Хорватія та Албанія розписали бойову нічию (2:2) в другому турі Євро-2024.

Цікаво, що в цьому матчі був і український підтекст. На лаві для запасних у Хорватії гру провів ексзахисник Динамо (2013-2018 рр.) Домагой Віда. В Албанії на 64-й хвилині на заміну вийшов нападник Таулянт Сефері, який досі належить Ворсклі, але грає в оренді у Бані Ясі з ОАЕ.

Албанці першими вийшли вперед, забивши вже на 11-й хвилині. Флангову подачу від Ясіра Асані ударом головою з меж штрафного майданчика замкнув Казім Лачі.

Хорвати відігралися на 74-й хвилині. Андрей Крамарич прийняв м’яч перед воротами суперника, отримавши пас від Анте Будіміра, і елегантним ударом вразив ближній кут.

Вже на 76-й хвилині Хорватія вже вийшла уперед завдяки курйозному автоголу. Винос від власних воріт завершився влучанням снаряда в Клауса Г’язулу, від якого той влетів у сітку.

На 90+5-й хвилині албанці змогли врятуватися – реабілітувався Г'язула, який ударом в один дотик замкнув передачу із флангу на 11 метрів.

Футбол. Євро-2024. Гамбург (Німеччина). Груповий етап, другий тур

Хорватія – Албанія – 2:2

Голи: Крамарич, 74, Г’язула, 76 (аг) – Лачі, 11, Г’язула, 90+5

Турнірна таблиця групи В

  • Хорватія йде на четвертому місці в групі та має одне очко в активі. 24 червня команда проведе кінцевий поєдинок на груповому етапі проти Італії;
  • Албанці залишаються на третій позиції у квартеті з одним заліковим балом. 24 червня на них очікує протистояння з Іспанією.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн