Футбол

Один з трьох унікальних українських футболістів сказав, яке місце посяде збірна на Євро-2024: вердикт легенди

Дмитро Вєнков
Переглядів 1572
3 голоси
Гравці збірної України. Фото: Оксана Васильєва
Володар «Золотого м'яча»-1986 та легенда Динамо Ігор Бєланов поділився своїми очікуваннями від виступу національної збірної України на Євро-2024.

Колишній видатний нападник Динамо Ігор Бєланов поділився думками про збірну України напередодні її старту на Євро-2024.

Він не приховує, що має серйозні очікування від команди Сергія Реброва.

«Очікування від нашої команди найвищі, адже, на мою думку, ми зараз маємо найкраще покоління 21-го століття, навіть якщо воно без явного лідера, як це було, коли грав Андрій Шевченко. Наш тренер амбітний і може здивувати інші команди».

На його думку, Україна в групі з Бельгією, Словаччиною та Румунією може посісти навіть перше місце.

«Ми потрапили до цікавої групи, в якій немає явних фаворитів. На нашу користь грає те, що Тібо Куртуа не їде на турнір з Бельгією. Тому у нас є великі шанси проти Бельгії, і ми можемо навіть закінчити групу на першому місці».

При цьому він закликав нашу команду в усіх поєдинках викладатися виключно на максимум.

«Однак не варто забувати про молоді збірні Словенії та Румунії, які також можуть здивувати всіх вболівальників... Головне – завжди викладатись на повну під час гри й ніколи не недооцінювати своїх суперників, адже на такому турнірі, як Євро, кожна дрібниця має значення».

Бєланов вважає, що збірна України має велике майбутнє.

«Звичайно, я бачу світле майбутнє України з Мудриком, Зінченком, Луніним та іншими, досвід виступів на великих турнірах йде на користь нашій команді».

Наостанок легенда нагадав про помилку нашої команди на минулих турнірах, яку варто не повторити.

«Ми повинні пам'ятати Євро-2016 та Євро-2020, де в нас були проблеми з фізичною підготовкою. Футболісти втомлювалися після одного матчу, і нам було важко грати більше, через низький рівень підготовки в українській лізі, порівняно з провідними європейськими лігами», – сказав Бєланов для Winwin.com.

  • Нагадаємо, що Бєланов є лише одним з трьох українців в історії футболу, яким вдалося виграти «Золотий м’яч». Окрім нього нагороду здобували Олег Блохін (1975) та Андрій Шевченко (2004);
  • Україна стартує на Євро-2024 вже 17 червня матчем проти Румунії.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн