Футбол

Легендарний захисник Динамо поставив крапку і розповів, шо він сказав Лобановському після гри у Англії: заява

Олександр Калінін
Переглядів 1986
2 голоси
Валерій Лобановський, фото: ФК Динамо Київ
Колишній захисник Динамо Сергій Балтача розповів про власний досвід виступів у Англії, куди він переїхав після гри у Динамо під керівництвом Валерія Лобановського.

У 1988 році захисник Динамо Сергій Балтача перейшов до англійського Іпсвіча і надалі мав досвід гри виключно у британському футболі.

В ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» легенда українського клубу розповів, як він може оцінити свій період в Англії.

«Для мене був важливий футбольний бік. З іншого боку, я одразу побачив інший рівень футболу. Це теж певний досвід з точки зору адаптації в новій країні це хороший досвід, але задоволення від гри у футбол я не отримував». 

Він відзначив низький рівень тодішніх тренерів.

«Мало було іноземних тренерів. Тренувальний процес і філософія гри була неправильними. Це було помітно неозброєним оком, коли ти приходиш після Динамо Лобановського».

Балтача порівняв радянський футбол і англійський.

«Не може скрізь бути футбол, як у Лобановського. Хлопці, з якими я грав в Україні, зовсім інші. На той момент я думав, що рівень футболу в Англії на порядок вищий, а реальність виявилася інша – Ліверпуль був приблизно на одному рівні з Динамо».

Він вважає, що футболісти Динамо були на голову вищими за гравців його нового клубу.

«Кожен гравець Динамо був набагато сильнішим за кожного гравця Іпсвіча. Ми грали в одній із найкращих команд у світі з одним із найкращих тренерів. Це пояснює, чому ми вигравали Кубок Кубків, у складі збірної СРСР майже всі були українцями».

Балтача також відзначив, що він був зовсім іншої думки про Захід.

«Ментально нас привчили до того, що там, на Заході, все найкраще, хоча це було не так. Я колись на собі це відчув після двох років в Англії. Коли в мене Лобановський запитав, чого я навчився, я відповів, що ми були і є кращими».

  • Балтача виступав за Динамо з 1976 по 1988 рр. (324 матчі, 10 голів).
  • За Іпсвіч він грав з 1988 по 1990 рр. (28 матчів, гол), після чого виступав за шотландські Сент-Джонстон, Каледоніан та Інвернесс.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн