Футбол

«Я б і Різника замінив, щоб забити гол»: Пушич висловився про поразку Шахтаря від Арсенала в ЛЧ

Євген Чепур
Переглядів 214
1 голос
Маріно Пушич. Фото: Google
Головний тренер донецького Шахтаря Маріно Пушич прокоментував поразку від лондонського Арсеналу (0:1) у матчі третього туру основного етапу Ліги чемпіонів.

Вчора, 22 жовтня, Шахтар на виїзді мінімального програв Арсеналу.

Маріно Пушич після гри заявив, що його підопічні продемонстрували жагу до перемоги.

«Я побачив знову цей характер, а ще й велике бажання перемогти та досягти результату. Я також сказав своїм гравцям, що дуже ними пишаюся, тим, як вони себе виявили і що показали. Можна уявити, наскільки непросто грати проти такої неймовірної команди – на мою думку, дуже сильної, можливо, однієї з найкращих у Європі». 

Фахівець зазначив, що бачить свою філософію у грі Шахтаря.

«І, граючи на виїзді, ми зрозуміли, що суперник буде дуже потужно діяти в першому таймі, з великою кількістю рухів та індивідуальних якостей, але ми також досить непогано захищалися і мали свої моменти. Відповідаючи на ваше запитання: так, я знову побачив свою філософію, особливо в другому таймі».

Тренер впевнений, що донеччани мали забити у цій грі свій перший гол у нинішньому розіграші Ліги чемпіонів.

«Що ж, зважаючи на те, як ми грали в другому таймі, на мою думку, ми точно заслуговували на нього. Нам не завжди щастило та вистачало майстерності у завершенні, щоб створити ще більше шансів, але був ряд моментів. 

Я б сказав, що це було дуже близько, і ми гналися за цим голом до кінця гри. Це те, чого я вимагав від своєї команди і як я проводив заміни: я задіяв у грі всі наші атакувальні сили». 

Також боснієць сказав, що у лондонців потужна команда.

«Я не міг замінити Різника, тому що нам потрібен голкіпер, але я б і його замінив, щоб забити гол. Проте доводиться також мати справу з якістю суперника, грати з Арсеналом на виїзді. 

Це чудова команда, як я вже казав, тому вона також може добре захищатися. Тож ми доклали всіх зусиль, і ще раз повторюся, що пишаюся своєю командою та нашим виступом», – сказав Пушич для пресслужби донеччан.

  • У трьох матчах цьогорічного розіграшу Ліги чемпіонів «гірники» набрали лише одне очко. У перших двох турах донеччани зіграли внічию з Болоньєю (0:0) і поступилися Аталанті (0:3). 
  • У загальній турнірній таблиці Шахтар посідає проміжне 29 місце серед 36 команд, які грають у основній сітці.
  • Наступну гру на європейській арені команда Пушича проведе 6 листопада проти швейцарського Янг Бойз.

Календар матчів Шахтаря в основному раунді Ліги чемпіонів

  • 4-й тур. 6 листопада, 19:45. Шахтар – Янг Бойз
  • 5-й тур. 27 листопада, 22:00. ПСВ – Шахтар
  • 6-й тур. 10 грудня, 22:00. Шахтар – Баварія
  • 7-й тур. 22 січня, 19:45. Шахтар – Брест
  • 8-й тур. 29 січня, 22:00. Боруссія – Шахтар
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн