Футбол

«Одинадцять стійок. Один футболіст обігрував п’ятьох суперників»: легенда Шахтаря розійшовся після Аталанти

Дмитро Вєнков
Переглядів 233
2 голоси
Гравці Шахтаря. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Ексфорвард Шахтаря Олег Матвєєв жорстко висловився після розгромної поразки «гірників» у домашньому матчі проти Аталанти (0:3) в рамках другого туру загального етапу Ліги чемпіонів.

Колишній нападник Шахтаря Олег Матвєєв в інтерв’ю сайту «Збірна» проаналізував гру «гірників» з Атлантою (0:3) в другому турі Ліги чемпіонів.

Матвєєв оцінив дебют в основному складі Шахтаря захисника Алаа Грама, який до того провів на полі за команду лише 11 хвилин.

«Вони всі почали непогано. Проте це тривало максимум 10 хвилин – у цей час ми побачили агресію, пресинг, рух уперед… 10 хвилин, не більше!».

Експерт зізнався, що не зрозумів ідею Маріно Пушича зіграти з Егіналду в центрі нападу.

«У Шахтарі завжди був чітко виокреслений форвард. Якщо не виключно для забитих голів, то задля виконання тактичних завдань – чіплятися за м’яч і давати час забіганню швидкісним партнерам. У цьому матчі не було ані того, ані іншого. Я від початку не зрозумів, за рахунок чого Шахтар хотів атакувати».

Матвєєв вважає, що Шахтар пропускав голи через пасивність гравців в оборонних діях.

«Питання до всієї команди – вони були як стійки – одинадцять стійок, які не вступають в боротьбу, лише пласуються. В Лізі чемпіонів так грати не можна! Якщо іноді це вдається в чемпіонаті України, то в Лізі чемпіонів це неможливо».

Ексгравець наголосив, наскільки вільно гравці Аталанти почувалися на полі.

«Сьогодні один футболіст обігрував п’ятьох суперників. Уточнюю: один футболіст Аталанти обігрував п’ятьох гравців Шахтаря! Всі пласуються і жоден не виконує ані підкат, ані кидається під м’яч, ані йдуть в агресивний відбір удвох з підстрахуванням один одного».

Він не побачив готовності футболістів переламати хід зустрічі.

«Не було ані емоцій, ані лідера, який щось скаже чи напхає, ані реакції команди. І так в усіх трьох голах», – сказав Матвєєв.

  • З турнірною таблицею ЛЧ після другого туру ви можете ознайомитися за посиланням;
  • В наступному турі 22 жовтня Шахтар в гостях зіграє із лондонським Арсеналом;
  • Матвєєв виступав за «гірників» з 1992 по 1996 рр. та з 1996 по 2000 рр. (172 матчі, 77 голів, 21 асист). Він є десятим бомбардиром в історії клубу.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн