Футбол

«Посварився із Сабо»: український тренер розповів, чому гравець талановитіший за Шевченка не заграв у Динамо

Євген Чепур
Переглядів 634
0 голосів
Олександр Шпаков та Андрій Шевченко. Фото: Google
Дитячий тренер Андрія Шевченка Олександр Шпаков розповів, що у юнацькі часи Ігор Костюк, який зараз тренує команду Динамо U-19, був талановитіший за майбутню легенду Мілану.

Олександр Шпаков згадав, як свого часу сімейство Суркісів спитало його, хто був талановитішим – Андрій Шевченко чи Ігор Костюк.

«Якось Григорій Михайлович з дружиною, Ігор Михайлович та тоді ще був живий їхній батько Михайло Давидович, приїхали у манеж дивитися за грою В'ячеслава Суркіса. Ми сиділи, розмовляли. 

Якраз це запитання поставив Григорій Михайлович: «Хто був кращим у юнацькому віці – Костюк чи Шевченко?». Я відповів: «Костюк».

Фахівець впевнений, що Костюк не став зіркою світового рівня через те, що не знайшов спільної мови з Йожефом Сабо, який тоді очолював киян.

«Чому не вийшло? Трішки характер, трішки обставини, те-се, але головна причина – посварився із Йожефом Сабо. На той час він був головним тренером. 

Тому Ігор поїхав до Ворскли. У мене є запис, як Костюк забиває гол із середини поля, перекинувши воротаря. Не зійшовся Ігор із Йосею характером. Зі Сабо мало хто сходився», — сказав Шпаков в інтерв’ю Футбол 24.  

  • Костюк за всю кар’єру у всіх турнірах зіграв 208 матчів, забив 33 голи та віддав дві результативні передачі.
  • Найбільше гравець провів поєдинків за полтавську Ворсклу (89 ігор та 17 точних ударів).
  • За столичний гранд – 22 гри та один забитий м’яч.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн